Ștefan Constantinescu: proiecție & artist’s talk cu Edith Lázár

Ștefan Constantinescu: proiecție & artist’s talk cu Edith Lázár

Borderline Art Space din Iași propune pentru data de 6 septembrie, ora 19:00, întâlnirea cu regizorul și artistul Ștefan Constantinescu. Astfel, după proiecția celor două părți ale scurt-metrajului On the Other Side („De cealaltă parte”), a cărui premieră a avut loc anul trecut la Iași, în Lobby-ul Fabricii de Pensule va avea loc o discuție tip Artist’s Talk în care artistul va dialoga cu Edith Lázár (curator).

Cum relaționăm și cum ne construim reciproc în intimitatea relațiilor de cuplu? Ce rămâne în afară și ce e ajunge să fie dezvăluit într-un moment de criză? Și în oglindă, ce reușește camera să surprindă dintr-o scenă și ce rămâne să fie construit în afara planului vizual? Regizat ca un diptic ce propune atât perspectiva ei cât și a lui, ‘On the other side’ explorează dinamica, stranietatea, tensiunile și agresivitatea rezultată din alunecarea într-o lipsă de comunicare pe care cuplurile o pot reflecta în relațiile de putere care ne ghidează chiar și atunci când vorbim de fapt de partenerul nostru. Discuția se va focusa pe investigația predilectă a lui Ștefan Constantinescu față de gesturile mărunte sau tensiunile care escaladează deodată în viața cotidiană, percepția spațială care le încadrează și cum anume ajung să fie construite prin lentila camerei.

Ștefan Constantinescu (n. 1968. București) este un regizor și artist român care trăiește și lucrează în Stockholm și București. Lucrează cu o multitudine de medii printre care film, fotografie, cărți de artist și pictură. Scurt-metrajul său „Troleibuzul 92” a fost prezentat la Bienala de Artă de la Veneția din 2009. În 2012, scurt-metrajul „Family Dinner” a fost selectat pentru competiția 51st Semaine de la Critique in Cannes, iar în 2013 „Six Big Fish” a avut premiera în competiția internațională Pardi di domani a Festivalului de Film de la Locarno. În prezent, Ștefan Constantinescu la un lung metraj, „Seven Shades of Love”, compus dintr-o serie de 7 scurt-metraje care portretizează conflictele inerente în relații amoroase.

Expoziție realizată în cadrul proiectului: „Arhitecturi ale percepției”. Organizator: Asociația Culturală AltIași. Proiect sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri: Fabrica de Pensule, Fundația Plan B, Centrul Național al Dansului București. Partener media: RFI, Radio România Cultural, Modernism.ro.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This