Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Supraviețuire vs Bunăstare în Relațiile de Cuplu

9 March, 2020, 6:30 pm - 8:00 pm

Suntem într-o permanentă căutare, fie că sunt senzații sau experiențe. Ne dorim acel ceva care să ne ofere acel sentiment că suntem vii, că trăim, că suntem întregi. Această căutare se transpune și în relațiile noastre de cuplu. Dar câte din aceste „căutari” din interiorul unei relații sunt făcute într-un plan conștient? Cât de bine înțelegem ce se întâmplă cu noi și cu partenerul nostru ? Cât suntem de dispuși să stăm cu vulnerabilitățile noastre și să acceptam că partenerul nostru nu este persoana noastră? Fiecare relație are potențial de supraviețuire dar, oare doar asta îmi doresc dintr-un parteneriat, doar să supraviețuim? Sau îmi doresc mai mult, îmi doresc bunăstare și dezvoltare lângă omul ales?

Dacă ești curios să afli despre ce înseamnă relațiile de cuplu sănătoase și cum poți trece de la supraviețuire la bunăstare în relația ta de cuplu, te așteptăm luni, 9 martie, de la ora 18:30, la o discuție deschisă despre terapia de cuplu Imago urmată de o sesiune Q&A.
Accesul este gratuit, locurile sunt limitate.
Cu cine?
Andrada Cosma – psiholog cognitiv-comportamental și psihoterapeut în formare în terapia relațională Imago. Andrada a început formarea în terapia Imago în 2018 din dorința de a găsi răspunsuri legat de ce înseamnă un cuplu conștient. Atât în munca de la cabinet cu cuplurile, cât și în relația personală, aplică principiile Imago bazate pe conectare emoțională și cunoaștere conștientă. Deși nu e ușor, Andrada încearcă să își amintească de fiecare dată faptul că terapia Imago nu are ca scop principal fericirea din cuplu, ci vindecarea rănilor și creșterea emoțională a cuplului.

Lavinia Tăutu – psiholog clinician și psihoterapeut în formare în terapia relațională Imago. Călătoria înspre terapia relațională a început după o serie de evenimente personale care au zdruncinat din temelii tot ce a învățat într-un mod inconștient despre relații. A fost momentul în care a conștientizat că acel „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” nu este chiar așa de ușor pe cât pare. Cumpenele personale au lăsat loc de explorare, descoperire și curiozitate spre a înțelege ce se întâmplă, de fapt, în cadrul unei relații, cu cei doi parteneri și spațiul dintre ei. Timpul profesional și-l împarte între pacienții din cadrul cabinetului privat și cei din cadrul Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Cluj Napoca. Este convinsă că prin conștientizarea și acceptarea diferențelor individuale dar și a vulnerabilităților personale, putem crea relații mai sigure și cu sens.

Details

Date:
9 March, 2020
Time:
6:30 pm - 8:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1053419341702832/

Locație

Bookstory
Bulevardul Eroilor nr. 6-8
Cluj-Napoca, 400129 Romania

Organizator

Bookstory

Evenimente viitoare

Share This