Târgul de toamnă Produs în Bucovina… la Cluj-Napoca | Evenimente din Cluj-Napoca

Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This eveniment has passed.

Târgul de toamnă Produs în Bucovina… la Cluj-Napoca

11 October, 2017, 8:00 am - 5:00 pm

Asociațiile Produs de Cluj și Produs în Bucovina, în colaborare cu Consiliile Județene Cluj și Suceava, Consiliul local și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Centrul Național de Informare Turistică Suceava și Asociația pentru Turism Bucovina, organizează în perioada 13-15 octombrie 2017, pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, prima ediție a târgului „Produs în Bucovina”.

„Organizat la Cluj, Târgul „Produs în Bucovina” nu este altceva decât un nou prilej de a sărbători și de a promova tot ceea ce este autentic, natural și care respectă tradițiile noastre. Transilvania și Bucovina, două regiuni istorice ale României, cu multe specificități locale, dar cu și mai multe lucruri comune care le aseamănă și le apropie firesc, ca două părți ale aceluiași întreg”, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Pe parcursul celor trei zile ale manifestării, clujenii vizitatori vor avea ocazia de a admira și gusta, pe lângă produsele deja cunoscute ale micilor întreprinzători clujeni, o largă varietate de produse bucovinene. Nu vor lipsi, astfel, preparatele din carne, lactatele, produsele de panificație și patiserie, berea de casă, mustul, sucurile naturale, fructele, înghețata, mierea de albine și produsele apicole, precum și legumele sau murăturile. Lor li se vor alătura artizani pricepuți care vor prezenta costume populare, păpuși artizanale și podoabe tradiționale. Punctul de atracție al târgului îl vor reprezenta însă cele două stâne tradiționale, specifice Bucovinei, care vor fi amenajate pe platoul Sălii Sporturilor.

În acest context, cunoscătorii bucătăriei românești și nu numai vor avea ocazia să „guste” Bucovina și Ardealul, delectându-se cu preparate la grătar sau la ceaun, unde vor avea ocazia de a descoperi și gastronomia etniilor conlocuitoare din Bucovina. Nu în ultimul rând, pentru ca evenimentul să fie unul cât mai complex, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” la Cluj va mai include spectacole de muzică și dansuri populare susținute de interpreți și formații folclorice, printre care și renumitul Ansamblu Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Detalii

Dată:
11 October, 2017
Program:
8:00 am - 5:00 pm
Eveniment Category:
Tag:

Locație

Sala Sporturilor „Horia Demian”
Splaiul Independenţei FN
Cluj-Napoca, 400376 Romania
+ Google Map

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.