fbpx

Teatrul Național „Radu Stanca” în turneu la Cluj!

Teatrul Național „Radu Stanca” în turneu la Cluj!

Joi, 27 februarie, ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, se va juca spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, regia Andrei și Andreea Grosu. Producția aparține Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și îi are în distribuție pe cunoscuta actriță Ofelia Popii, alături de Marius Turdeanu, Cezara Crețu și Horia Fedorca. Reprezentația de la Cluj face parte din turneul național „Manifest pentru dialog” susținut de BRD – Groupe Société Générale, care are loc în perioada 16 februarie – 8 martie, în orașele Târgu Jiu, București, Brăila, Galați, Târgu Mureș, Cluj și Sibiu.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf? în regia lui Andrei şi Andreei Grosu este un spectacol complet, cu rezolvări simple, fără epatări inutile, construit cu migală ca o mandală de nisip, în jurul performanţei actoriceşti. Emoţia şi atmosfera densă din scenă se datorează unei întâlniri la intersecţia telentului cu profesionalismul, pe o stradă numită „Calitate”. Atunci când un text valoros îşi întâlneşte echipa de creaţie care să îi ofere expresia scenică pe potrivă, e un memento bun de păstrat în cutia cu bucurii colorate” – scria Alina Epîngeac, în revista Amfiteatru.

Cui i-e frică de relațiile familiale?
Cui i-e frică de relațiile conjugale?
Cui i-e frică de femei și bărbați prea obosiți de viață?
Cui i-e frică de amabilitățile de suprafață?
Cui i-e frică de sinceritate?
Cui i-e frică de jocuri „nevinovate”?

Cui i-e frică de Martha și George? Sau de musafirii lor, Nick și Honey, care nici măcar nu bănuiesc ce noapte îi așteaptă? Cui i-e frică de mame și de tați? Sau de fiii absenți? De întâlnirile nocturne înecate în alcool? Sau de replicile incisive care mușcă din tine, „până la măduvă”?

Turneul național „Manifest pentru dialog” este un proiect implementat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Departamentul de Artă Teatrală din cadrul ULBS, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale. Anul 2020 marchează cel de-a cincilea an în care acest turneu național este organizat. În edițiile precedente ale turneului au fost prezentate spectacolele „Antisocial”, regia Bogdan Georgescu (2015), „#minor”, regia Bogdan Georgescu (2016), „Familii”, regia Eugen Jebeleanu (2017), „Perfect compus”, regia Alexandra Badea (2019).

Biletele la spectacol pot fi cumpărate de la Casa de bilete a Teatrului sau online.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This