Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Terranova: Renașterea spiritului

11 September, 2020, 7:30 pm - 9:30 pm

Spectacol prezentat în premieră absolută, în cadrul Microstagiunii estivale OPERA SUMMER HUB 2020
Proiect muzical de:
Ovidiu Lipan Țăndărică
Muzică de:
Ovidiu Lipan Țăndărică
&
Adrian Savian
DISTRIBUȚIE:
Maia Morgenstern
Ovidiu Lipan Țăndărică
Irina Baianț
Florin Estefan
Dirijor: Flaviu Mogoșan
Backing Vocals: Eusebiu Huțan
Andrei Manea
Samuel Barani
Zoltan Molnar
Cvintet cameral:

Vioară – Vlad Baciu
Răsvan Dumitru
Violă – Cristian Suărășan
Violoncel – Cornelius Zirbo
Contrabas – Daniel Dumitrana
Adrian Savian
*PARTICIPANȚII SUNT RUGAȚI SĂ AJUNGĂ CU 45 MINUTE ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA REPREZENTAȚIEI
*Pentru mai multe detalii despre eveniment, vă recomandăm să consultați regulamentul oficial aici.
Acest eveniment face parte din programul artistic „Opera Summer Hub”, co-organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative Cluj-Napoca (CREIC) și Londoner. Proiectul se bucură de susținerea Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca, fiind prezentat în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, inițiată de Ministerul Culturii.
Ritm… totul este ritm și suflet!
Vineri, 11 septembrie 2020, îl ascultăm și simțim într-un spectacol extraordinar și unic, prezentat în premieră absolută, ce îi aduce la Cluj pe artiștii Maia Morgenstern și Ovidiu Lipan Țăndărică, alături de soprana Irina Baianț și baritonul Florin Estefan, acompaniați vocal și instrumental de un grup de muzicieni dedicați și plini de energie.
TERRANOVA. Renașterea Spiritului promite un spectacol înălțător, pulsant și revelator, care ne redă întregul Univers prin muzică și emoție. Amfiteatrul verde al Cluj Innovation Park va oferi un context ideal pentru un astfel de spectacol inedit, prezentat în cadrul proiectului Opera Summer Hub 2020 și a programului Opera Picnic, care își așteaptă spectatorii în peisajul terasat și generos pe care aceștia îl pot admira de pe propriile pături de picnic.
Esența sa este surprinsă pe deplin de inconfundabilul artist Ovidiu Lipan Țăndărică, semnatarul conceptului artistic, alături de Adrian Savian:

„Ritmul este Suflet, Spirit. Este Lumină, Face parte din Gena Umană.
Ritmul nu are nevoie de cuvinte, este perceput și înțeles indiferent de națiune.
Ritmul este atins de aripa lui Dumnezeu.
Este muzica Pământului și a întregului Univers.
Ritmul ne va pătrunde și ne va elibera. Este Muzica Pământului, este Facerea.
Să ne eliberăm de invidie, răutate, preamărire. Să facem loc Iubirii, Smereniei, Curajului și Demnității, Iubirii de sine. Să ne încărcăm cu Energia Spațiului Liber. Să devenim Energie, Lumină Vie, Pură, Pozitivă. Să ne vindecăm prin Iubire. Să lăsăm energia pozitivă să circule printre noi, să ne eliberăm de gândurile rele. Să ne bucurăm de cei ce suntem, să fim spirit, să ne eliberăm de lumesc, să devenim Lumină Vie.
Vom parcurge o călătorie inițiatică de echilibrare energetică, de vindecare, de meditație transcendentală, de purificare, de apropiere de sinele nostru, de Adevăr, de căldura Iubirii lui Dumnezeu.”
Ovidiu Lipan Țăndărică

Asemeni tuturor evenimentelor Opera Picnic, momentele artistice vor fi complimentate și de pachetele de picnic special pregătite de bucătarii Londoner, pe care spectatorii sunt invitați să le savureze pe terasele amfiteatrului alături de cei dragi.
! În contextul normelor oficiale pentru prevenirea răspândirii COVID-19, și al prevederilor sanitare, spectatorii prezenți la acest eveniment sunt rugați să își aducă propria pătură de picnic. Numărul acceptat de participanți la acest proiect este de 500 persoane.
Asigurarea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19
Toate inițiativele programului Opera Summer Hub se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:
atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
temperatura tuturor participanților va fi verificată la momentul sosirii acestora, accesul fiind permis doar dacă temperatura măsurată nu va fi mai mare de 37,3°C;
accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
delimitarea clară a spațiului în care se vor desfășura evenimentele;
organizarea spațiului de acces va asigura distanța fizică de 1,5 m pentru toți participanții la evenimente;
organizarea spațiului destinat evenimentelor va permite prezența a cel mult 500 de spectatori (în cazul evenimentelor Opera Picnic), aflați la distanță de minimum 2 m unul față de celălalt;
amplasarea scenei la o distanță de cel puțin 3 m, asigurând distanțarea sigură dintre interpreți și spectatori;
biletele spectatorilor vor fi scanate online, evitând astfel atingerea unor suprafețe comune;
din același considerent, vor fi interzise pliantele, broșurile și alte materiale informative în format fizic;
amplasarea de dispensere cu soluții dezinfectante la intrarea în spațiul delimitat al evenimentelor, pentru a încuraja menținerea unei igiene conforme prevenirii COVID-19.
În concordanță cu Ordinul nr. 2.941/ 1.120/ 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, asumarea responsabilităților și riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment se face de către toți participanții: organizatori, artiști, furnizori de servicii, precum și spectatori. În acest context, vă adresăm respectuos rugămintea de a urmări și respecta toate obligațiile și măsurile mai sus menționate, presupuse pentru prevenirea răspândirea COVID-19. Vă mulțumim!

Details

Date:
11 September, 2020
Time:
7:30 pm - 9:30 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/801805130630719/

Locație

Cluj Innovation Park
Lombului FN
Cluj-Napoca, Cluj 400227 Romania

Evenimente viitoare

Share This