The Drift – Third Cotton edition

The Drift – Third Cotton edition

THE DRIFT – third Cotton edition 2018
hosted by Bogdan Octav (809dao) and Cercul Întreg

Drift-ul este un eveniment muzical-social organizat de șase ani în Cluj-Napoca cu scopul creării unui context de expresie liberă, un jamsession de alchimie jucăușă a comunității folosind muzica, dansul și cuvântul – un soi de strângere la horă, contemporan.
Ne strângem pentru a contribui împreună prin procesul muzical la arta de a crea un acord, o vibraţie și un dans comun.
Cântăm cu viaţă, cu sinceritate, şi atenţie, cu instrumente africane şi braziliene, electronice, aduse de noi, și invităm pe fiecare să-și aducă propriul instrument și propria poveste.

În acest an, pentru că am crescut, și crește și muzica cu noi, o să experimentăm cu niște reguli, aparent restricții, care să ne ajute să creem o muzică cu mai mult groove și mai multă voie bună.

Așadar, regulile pentru 2018 sunt:
– closed/ open sessions: Vom avea reprize în cadrul cărora vom cânta cei care colaborăm mai intens la Cercul Întreg, și reprize deschise pentru toți. Asta pentru că cei care cântăm mai des împreună, ne-am format un simț comun al groove-ului pe care vrem să-l împărtășim. Iar în cadrul reprizelor deschise, e invitat oricine să cânte cu noi.
– Rule of 7 (5+2): ca să învățăm să ascultăm activ numărul maxim al instrumentiștilor va fi de 5 pentru începutul unei reprize, și maxim 2 oameni care se pot alătura pe parcurs. Total de 7. Cei care dorim să ne exprimăm dar am depăși acest număr, suntem invitați să: dansăm, batem din palme, cântăm cu vocea din afară, în general, să îi facem pe cei care cântă să ne cânte mai frumos.

și rămân regulile anterioare:
– Atenția
– Respectul: față de muzică, starea momentului și față de participanți,
– colaborare/comunicare: cu fiecare dintre cei care îşi aduc energia prin glas, dans, instrumente într-un moment dat al cântării

Vă invităm să ne aducem aminte de ce cântăm şi dansăm încă de când există omenirea.
Sugerăm o donație de 15 lei

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This