Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

The Museum Affair | FDP10

17 October, 2019, 6:00 pm - 8:00 pm

Vernisaj: 17 octombrie 2019, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
Expoziție: 17 octombrie – 13 decembrie 2019

Artiști: Alina Andrei, Răzvan Anton, Maria Balea, Dragoș Bădiță, Radu Cioca, Teodora Cioca, Oana Fărcaș, Robert Fekete, Cristina Gagiu, Mihai Iepure-Gorski, Mihaela Hudrea, Lucian Indrei, Thea Lazăr, Duo van der Mixt, Mirela Moscu, Ciprian Mureșan, Musz, Flaviu Rogojan, Cristian Rusu, Șerban Savu

Curatori: Cristina Curcan și Mihai Iepure-Gòrski

Modul în care ceea ce numim artă afirmă cu încăpățânare că știe ceva despre altceva este aproape hilar, ridicol, văzut din altă parte. Aproape ridicol.

Pune însă o seamă de piese (de artă) față în față sau măcar alăturea unor prezențe de pe tărâmul științelor și iată cum, lucrurile devin serioase, chiar grave. Prin contrast, ridicolul unor produse fără utilizare imediată, fructe ale unor minți burghezo-boeme, leneșe, începe să capete sens. Ceea ce până bunăoară părea să aducă mai degrabă cu o joacă, pune citirea lucrurilor cu susul în jos sau de la dreapta la stânga, sensul devenind nonsens și invers.

Fabrica de Pensule deschide un dialog cu patru dintre muzeele științifice din Cluj-Napoca (Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Zoologie UBB, Muzeul Botanic UBB) cu ocazia aniversării a 10 ani de la înființare.

În strânsă colaborare cu personalul muzeelor partenere, artiști din comunitatea Fabricii de Pensule se angajează într-un dialog cu colecțiile și expozițiile acestor muzee din dorința de a ieși din spațiile expoziționale clasice.

Expoziția se împarte în patru secțiuni independente, fiecare punând accentul pe valorificarea acestor colecții bogate, prin prezentarea unor noi posibile situații și interpretări.

Întreg statementul curatorial este disponibil,aici.
Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
17 October, 2019
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/956632491336038/

Locație

Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 Romania
+ Google Map

Organizator

Fabrica de Pensule

Evenimente viitoare

Share This