Tineri artiști pe scena Operei

Tineri artiști pe scena Operei

Tineri artiști pe scena Operei

TINERI ARTIȘTI PE SCENA OPEREI
Spectacol prezentat în parteneriat cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca
Vârsta recomandată: 7+

„MOZART MASHUP”

Cum ar fi dacă s-ar întâlni Cherubino din „Nunta lui Figaro” cu Don Giovanni din opera cu același nume și cu Don Alfonso din „Così fan tutte”? Ce ar avea să își povestească unul altuia eroii trilogiei Mozart-Da Ponte? Oare și-ar da seama că toți trei sunt unul și același om, dar la momente diferite ale evoluției și transformării – primul fiind adolescentul chinuit de porniri juvenile, al doilea omul matur care a transformat seducția într-o armă fatală, iar al treilea bătrânul, al cărui cinism i-ar fi definit pe primii doi dacă ar fi trăit suficient? Fără îndoială, dacă nu ar fi murit pe front, Cherubino ar fi devenit Don Giovanni, iar Don Giovanni, dacă nu ar fi fost înghițit de flăcările iadului, ar fi devenit bătrânul acru ce rostește sentențios „così fan tutte!” Eroare! Ar fi trebuit să spună „così facciamo tutti!”

Spectacolul-colaj cu titlul „Mozart Mashup” aduce laolaltă fragmente din cele trei povești nemuritoare, naratori-interpreți fiind cei trei eroi, care se laudă și se plâng unul altuia despre victoriile și înfrângerile inerente jocului etern al vânătorii. Cine este vânător și cine este pradă? Veniți să descoperiți asta ascultând povestea prezentată de către studenții Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”. Iar, la sfârșit, decideți dăcă e adevărat sau nu că așa facem cu toții.

„FLAUTUL FERMECAT”
„DIE ZAUBERFLÖTE”
W. A. MOZART

„Flautul fermecat”, o poveste pentru toate vârstele, este prezentată de această dată de către studenții Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Varianta prescurtată, dar unitară (1 oră și 15 minute) este interpretată integral în limba română, textele de legătură fiind adaptate și versificate de către regizorul spectacolului.
Pe scurt, asistăm la peripețiile păsărarului Papageno într-o lume magică a chibzuinței, a adevărului, a curajului și, nu în ultimul rând, a iubirii pentru toți cei din jur. Personajele de basm – Prințul Tamino, Prințesa Pamina, Regina Nopții, Marele Preot Sarastro, întunecatul Monostatos – vor ghida pașii simpaticului păsărar, spre cunoașterea și dobândirea acestor virtuți.

Plastica scenică, ingenios gândită de scenograful spectacolului, întruchipează o poartă de trecere între lumi dar și elementul-simbol al Răului care, prin purificarea iubirii, se va transforma într-un templu al Beatitudinii absolute. Costumele originale vin și ele în întâmpinarea caracterelor amuzante ale eroilor acestei povești.
Distribuția entuziastă și pasionată, jocul alert și drăgălaș combinat cu textul sugestiv – toate conduc spre o reprezentație cursivă și antrenantă!

LA CONTESSA MARITZA

Protagonista spectacolului este însăși Contesa Maritza din opereta cu același nume de Emmerich Kálmán. Scenariul, însă, este unul original, aparținând regizorului Ina Hudea. Pretextul întregii acțiuni îl reprezintă o petrecere la care Contesa Maritza invită personaje celebre din operete îndrăgite precum „Silvia” și „Contesa Maritza” de Emmerich Kálmán, „Giuditta”, „Văduva veselă” și „Țara surâsului” de Franz Lehár, „Lăsaţi-mă să cânt” de Gherase Dendrino și „Liliacul” de Johann Strauss-fiul.

Personajele, ingenios decupate regizoral, sunt prototipuri comice de caracter, interacțiunea lor generând nenumărate schimbări de situație. Intrigile superficiale și amuzante care se țes la această petrecere, muzica, dansul și vocile deosebite ale protagoniștilor vor face deliciul publicului meloman, și nu numai. Vă așteptăm alături de noi!

Spectacolul are două pauze și se încheie în jurul orei 14:15

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This