Tonal Transfigurations: Noise Before the Halloween

Tonal Transfigurations: Noise Before the Halloween

De Halloween, un eveniment de “pop culture” crescut dupa anii ‘90, Inertia Movement prezintă o nouă serie de evenimente la Colectiva Gazette dedicate muzicilor nemaiauzite, nedeterminate, necategorisite dar care există. Legătura culturilor orfice în care Transilvania încă are multe de spus, așadar legătura acestor culturi cu muzica e de fizicalitate și transfigurare în același fel în care sporturile netelevizate practicate în obscur oferă noi dimensiuni de observare a corpului.

“Tonal Transfigurations” pătrunde în cultura industrialului, dronelor, noise-ului, modularismului, IDM-ului, muzicii spectrale și hiperspectrale născute și la noi în cadrul Institutului “Ciprian Porumbescu”, a evoluțiilor și alterarilor timbrale de la IRCAM din Paris sau Tape Music Center în San Francisco și sărbătorite la câteva dintre cele mai versatile festivale din spațiul muzical ca Atonal, CTM, Terraforma sau Unsound.
“Sunshine Soup” este primul film proiectat în cadrul acestei serii de evenimente; acesta a mai fost prezentat și la Lincoln Center și Issue Project Room din New York și este produs de RVNG records, o casa de discuri dedicata experimentalismului si muzicii independente.

Formatul filmului este Super 8mm și prezintă povestea înregistrării discului “We know each other somehow” de Robert Aubrey Lowe și Ariel Kalma, primul fiind cunoscut pentru proiectele de modularism și electronica (Lichens) în care îşi sintetizează vocea și timbrul vocal și proiectul de rock OM.

Film: 19:00
Dj set: 20:00
Free Entry

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This