Transylvanian Concert

Transylvanian Concert w/ Lucian Ban & Mat Maneri

Transylvanian Concert w/ Lucian Ban & Mat Maneri

19 noiembrie 2022, 21:00
Insomnia Café&Bistro
Strada Universității nr.2

Preț bilet: 60 lei
Entertix: aici
Myticket: aici

Biletele se pot achiziționa atât online, cât și direct de la Insomnia.

În premieră pe scena unui pub din Cluj-Napoca, pianistul de jazz originar din România și stabilit în S.U.A. Lucian Ban și violonistul american nominalizat la premiile Grammy Mat Maneri se reîntorc în oraș. Concertul va avea loc într-un cadru intim, la Insomnia Café&Bistro, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 21:00.

Albumul “Transylvanian Concert” al renumitului duo, lansat la celebra casă ECM Records, s-a bucurat de laude în presa din întreaga lume, și a câștigat numeroase premii. Lucian Ban și Mat Maneri au colaborat pentru prima dată în 2009 în cadrul proiectului Enesco Re-Imagined, iar astăzi, 13 ani mai târziu, aceeași originalitate și chimie dintre ei aduce un concert extraordinar pe scena din Cluj-Napoca. Clasicul format al dialogului dintre pian şi violă dobândeşte dimensiuni noi în acest album semnat Lucian Ban și Mat Maneri.

Lucian Ban (Pian)

Lucian Ban este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români de jazz și și-a câștigat renumele pe scena internațională a jazz-ului printr-o serie de albume și colaborări cu nume impresionante. Este recunoscut pentru sinteza sa personală între jazz și muzica tradițională românească, dar și pentru reinterpretarea muzicii lui George Enescu prin prisma improvizației și pentru căutarea unui ideal al jazz-ului cameral.

Mat Maneri (Violă)

Mat Maneri a fost nominalizat în 2006 la Premiile Grammy pentru „Cel mai bun album de muzică alternativă”, și este recunoscut drept unul dintre cei mai creativi muzicieni de jazz ai zilelor noastre. A avut numeroase colaborări cu muzicieni și artiști, printre care se numără Paul Bley, Cecil Taylor, Matthew Schipp, Borah Bergma, Joe Morris, John Medeski, sau Tim Berne.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi! Numărul de locuri este limitat, așa că vă sfătuim să achiziționați biletele din timp.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This