Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

TTBB ::: intervenție, prezentare și discuție deschisă

26 October, 2019, 7:00 pm - 10:00 pm

Ai o relație cu ringul de dans și în special cu muzica electronică?

TechnoTransaBodyBeats(TTBB) cercetează și experimentează coregrafic dansul în cluburile și festivalurile de muzică electronică din România. TTBB aduce fenomenul muzicii electronice și al practicilor corporale adiacente în spațiul convențional al teatrului, folosind mijloacele și instrumentele dansului contemporan.

◼️◼️◼️. 🔈::: Vă invităm vineri 25 octombrie între orele 22:00 și 23.00 la Gazette să experimentați pe muzica propusă de Lucu Chen o utopie nocturnă, pregătită împreună cu participanții la atelierul ce a avut loc în perioada 21-25 octombrie la Cluj>>>
◼️.🔈 Vom aduce o oră de sărbătoare techno în care ne vom reactualiza corpurile ce dansează într-o pishodrama cathartică de grup.

◼️.◼️::: Iar sâmbătă 26 octombrie la ora 19:00 la Fabrica de Pensule, sala RAP vă așteptăm la a doua prezentare, de data aceasta în spațiul convențional al blackboxului, urmată de o discuție deschisă despre clubbing, dans și transă în cultura muzicii electronice.

◼️. 🔈::: Techno Transa Body Beats este un asamblaj Rave care își invită participanții într-un spațiu primordial, pre-limbaj, pre-identitar și dincolo de gandirea binară, un spațiu al disoluției și dispersiei, a non-reprezentării, unde e încurajată practica empatiei și de-subiectificării corpului angajat în ritualul dansului de noapte.

::: ECHIPA TTBB @Cluj :::

| Coregraf: Andreea David
| Documentare: Laura-Maria Ilie
| Asistent costume: Maria Mora
| Lumini: Tudor Chiliman
| DJ Lucu Chen

Un proiect sub umbrela Asociației Unda.

::: EXTRA :::

Ce e transa?
Cum putem intra în spațiul în care mișcarea se auto-generează și așa-zisa ‘identitate’ se pierde în deșertul a ceea ce e generic și impersonal?
Cum putem transforma ringul de dans într-un spațiu care deschide infinitele posibilități ale devenirii?
Cum putem deveni un organism de grup, un împreună permeabil?
E posibil ca Celălalt și tot ce e în jur să devină o extensie sensibilă a ceea ce suntem?
Cum putem crea un spațiu al non-performativității? Să nu fim nimeni.
Cum ar fi să devenim spațiul dintre noi?

TTBB unește subiectivități diferite într-o relație sonoră și motrică a unui corp al ritmului colectiv, un ritm care reverberează și dă formă practicii solidarității într-un spațiu și timp simbolic care depășește diferențele de rasă, clasă și ideologie. TTBB lucrează cu aspectele performative ale ritualului de dans, a corpului nocturn, a corpului ritualic ca formă de colectivizare și relationare non-ierarhică.

Andreea David este performer, coregrafă și arhitectă activă în Bucuresti. S-a format în zona artelor performative la Centrul Național al Dansului (CNDB) în 2010, a continuat ca bursieră DanceWEB la Viena în 2012 și apoi ca artist în rezidență la e.x.e.r.c.e. CCN Montpellier în 2013.

Din 2014 își creează propriile lucrări (Nud de femeie brunetă, I am just about to go further and I am just about to change my mind, 60 minutes, Laboratorul de practici comune). Colaborările ei includ artiști ca: Adriana Gheorghe, Ingrid Berger Myhre (NO), Mihaela Dancs, Cristian Nanculescu, Farid Fairuz, Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Angela Schubot și Jared Gradiger (DE).

E prezentă în festivaluri ca Explore Dance Festival Bucharest, ImpulsTanz Vienna, Temps d’Images Cluj, Like CNDB, HomeFest, Dance Season Bucharest, Festival del Silenzio Milano, Emergentia Elvetia.

În 2016 descoperă muzica electronică de dans și e fascinată de similaritățile ei cu dansul contemporan: o prezență infinită, dizolvată, non-identitară, ce se hrănește din sine însuși într-o repetiție fără referință. De atunci, ea devine practicantă a Techno-Fagiei.

Details

Date:
26 October, 2019
Time:
7:00 pm - 10:00 pm
eveniment Categories:
,
eveniment Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/553294042165213/

Locație

Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 Romania
+ Google Map

Organizator

Gazette

Evenimente viitoare

Share This