Loading Events

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Tu ești femeia care mor de ea

27 Iulie, 7:00 pm - 8:00 pm

Detalii

Data:
27 Iulie
Interval orar:
7:00 pm - 8:00 pm
Events Category:
Tag-uri:
RSVP:
https://www.facebook.com/events/474622332998734/

Organizator

Fabrica de Pensule

Locație

Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca,
+ Google Map
Tu ești femeia care mor de ea

tu ești femeia care mor de ea
Lecture Performance
de/cu: Liliana Basarab & Petronela Grigorescu

Se mai sinucid femeile din dragoste? Care sunt ‘gesturile’ performative care pot defini eșecul în iubire?
Cum poți vorbi despre iubire în termenii artei contemporane?
Cum se poate ‘traduce’ deznădejdea din dragoste în limbaj corporal? Cum se ‘prezintă’ corpurile iubite si cum se ‘prezintă’ cele respinse?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care Liliana Basarab – artistă vizuală și Petronela Grigorescu – actriță și-au propus să răspundă în cadrul laboratoarelor de cercetare Reciproc Performativ.

“tu ești femeia care mor de ea” e un demers artistic de analiză și o încercare de a înțelege nevoile de reîntoarcere mereu în trecut, de a repeta și ‘performa’ traumele trăite pâna ce acestea capătă un anume sens, de a căuta salvarea și sensul în alți interlocutori.

Un proiect care pornește de la istorii personale și intime despre iubire și refuzul iubirii. O reprezentare performativă a eșecului în dragoste. De la Sonia și Ofelia, până astăzi.

👉Accesul publicului la eveniment este gratuit.
📍Fabrica de Pensule, sala Studio
🕖 27 Iulie, ora 19:00
__________________________
Despre artiste:

👉Liliana BASARAB
locuiește și activează în București dar și-a început cariera în Iași, la începutul anilor 2000. Practica ei de natură conceptuală cuprinde diverse medii de reprezentare cum ar fi performance, sculptură, desen, video etc. In 2005 a făcut parte din programul Pavillon/Palais de Tokyo, Paris. A beneciciat de rezidențe la Platform, Vaasa, Finland (2014), la MPRA, Poznan, Polonia (2012); CEC Artslinks găzduită de Centrul de Artă Vizuală Dayton, Ohio, USA (2010 și 2011); CIAC (în parteneriat cu The Ark și AFCN), București, România (2009); Künstlerhaus Schloß Balmoral, Bad Ems, Germania(2008), Artistsne(s)t ProHelvetia, Sinaia, România (2007).

👉 Petronela GRIGORESCU
este actriță la Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, Iași din 1997. A jucat roluri diverse în teatru.
A luat premiul pentru debut în 1998. În 2011 a fost nominalizată la UNITER pentru cea mai bună actriță în rol principal. În 2006
a fost rezidentă la Centrul Cultural Arcuș, prin programul ArtistNest. finanțat de Pro-Helvetia. A colaborat la diverse proiecte de arta vizuală cu artiștii Dragoș Alexandrescu, Liliana Basarab, Bogdan Teodorescu, Ciprian Mureșan, Dan Acostioaei și în 2017 a scris scenariul filmului de scurt metraj ‘Altă dată’ împreună cu Liliana Basarab și Dragoș Alexandrescu.

Comentarii:

Sus
x

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

Accept Refuz