Tur ghidat “Cartierul din oraș”

Tur ghidat “Cartierul din oraș”

CARTIERUL din Oraș
Tur în cadrul proiectului “Trăiește orașul! Platforma de cunoaștere, explorare si reflecție urbană”

18 mai 2019, 11.00-14.00
Punctul de întâlnire va fi anunțat celor înscriși.
Înscrieri aici.

Începem primul TUR din 2019 cu o incursiune în viața cartierelor și a poveștilor locuitorilor săi.
Vom avea invitați o parte din membrii grupului de inițiativă din Mănăștur, pe Marcela și Mihai Armanca, care ne vor arăta cartierul cum numai un locuitor o poate face, dar și cetățeni care ne vor arăta istoria locurilor, cum ar fi profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.
Vom parcurge trasee în cartier, discutând trecutul și prezentul, în același timp chestionând și viitorul acestuia. Ne vom opri la obiectivele turistice clasice cât și la unele mai puțin abordate. Biserica Calvaria și USAMV sunt câteva dintre locurile unde vom afla mai multe curiozități și perspective. Vor fi prezentate și demersurile actuale ale cetățenilor activi din cartier.

Tururile noastre se doresc participative și îi vom invita pe cei prezenți să contribuie direct împărtășindu-ne ce cunosc și ei sau chestionând zonele vizitate. Fiecare participant va primi hărți de observație iar la sfârșitul turului vom colecta materialele produse și echipa noastră le va include în procesul de lucru.
În urma tururilor vom produce o Hartă participativă a Orașului ce sperăm că va servi drept un ghid util pentru cei care vor să parcurgă Clujul la pas printre poveștile și experiențele sale.

Tururile “Trăiește orașul” sunt concepute pentru a arăta noilor și vechilor locuitori ai orașului (dar și celor în trecere) părți pe care doar localnicii le cunosc și le trăiesc și a-i aduce aduce împreună, în a crea conexiuni și punți între diferite comunități. Prezentăm istorii personale și colective recente ale actorilor urbani activi care vin din diverse arii cum ar fi cultură, planificare urbană, activism, spații verzi – grădinărit, antreprenoriat sau pur și simplu cetățeni care contribuie la Clujul de azi.

Umătoarele TURURI:
Copilul din Oraș
Cultura din Oraș
Natura din Oraș
Produsele locale din Oraș
TU în Oraș

Ghid și Facilitator: Lala Panait
Asistență și arhitectură: Iulia Hurducaș
Hărți și ilustrații: Maria Brudașcă
Sunet: tbc
Foto: Pan Ioan
Design: Bold Studio
Organizator: Asociația Colectiv A
Parteneri media: Radio Cluj, Transilvania Reporter, Actual de Cluj.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Stați cu ochii pe noi pentru noutăți și înscrieri!
Pentru alte detalii: [email protected]

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This