Tur ghidat >>> Negru pe alb: cinematografele din Clujul de altădată | UrbanEye 2022 Cluj

Tur ghidat >>> Negru pe alb: cinematografele din Clujul de altădată | UrbanEye 2022 Cluj

Când au văzut clujenii prima dată un film la cinema? Unde a funcționat primul cinematograf din Cluj? Cum era atmosfera unei proiecții de film la începutul secolului al XX-lea? De ce era numit orașul nostru Hollywood-ul transilvănean?
Află răspunsurile la aceste întrebări și descoperă istoria cinemaurilor și cinematografiei clujene la un tur ghidat prin oraș, în data de 14 mai 2022, alături de Barazsuly Viktória Adrienn și Gál Zsófia, istorici de artă pasionate de istoria cinematografelor din oraș.
Barazsuly Viktória Adrienn și Gál Zsófia fac parte din Asociația Korzo care are ca scop prezentarea patrimoniului cultural și cel construit din Cluj unui public cât mai larg, prin plimbări tematice variate, caiete de lucru pentru familii și activități educaționale pentru copii.
🎞️Turul începe de la Cinema ARTA de la ora 15:00. Durata turului este de aproximativ 1,5 h – 2 h și se adresează tuturor celor interesați să descopere mai multe despre lumea cinematografiei clujene.
👉Bilete: 20 lei bilet întreg, 15 lei preț redus (elevi, studenți, seniori)
eventbook.ro/other/bilete-urbaneye-tur-ghidat-negru-pe-alb
Partener: Asociația Korzo
Turul ghidat Negru pe alb: cinematografele din Clujul de altădată este un eveniment conex al UrbanEye Film Festival 2022 | 1st Cluj edition.
După 8 ediții în București, UrbanEye Film Festival – festival despre arhitectură, oraș și viața urbană – ajunge pentru o primă ediție la Cluj-Napoca, în perioada 11-15 mai 2022.
Programul complet, detalii despre proiecții și bilete și abonamente pe www.urbaneye.ro
Evenimentul face parte din proiectul ARTA: cinema și patrimoniu derulat de asociația ARTA în dialog. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This