Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Turul Ghidat al Revoluţiei

4 July, 2020, 5:00 pm - 7:00 pm

Au trecut 30 de ani de la acel moment când sute de mii de oameni au ieșit pe străzile României pentru a striga „Libertate!”. Şi pentru a muri în numele ei!

Vă chemăm să refacem împreună evenimentele lui Decembrie 1989, trecând prin locurile unde s-a scris cu sânge și curaj Revoluția. Departe de a ține o lecție, îi invităm la dialog pe cei care au povești şi întâmplări personale din acea perioadă.

Traseul cuprinde punctele importante ale epocii: sediul Securităţii Cluj, Judeţeana Partidului Comunist, Piaţa Mihai Viteazul şi centrul oraşului. Fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute, pe care nu le citești pe wikipedia, despre zilele ce au marcat ireversibil atât viața noastră obișnuită, cât și istoria României.

Proiectul este o colaborare între două organizaţii cu experienţă în tururile ghidate: Asociația Korzo din Cluj şi Asociația București.

Iniţiativa este gratuită, apolitică și independentă. Ținând cont de pandemia cauzată de virusul Corona, locurile sunt limitate la 30 cu înscriere aici.

De asemenea, se respectă toate măsurile de distanţare.

Pentru a nu ocupa locul altcuiva interesat, avem rugămintea să vă înscrieți doar dacă participați sigur. Recomandăm înregistrarea din timp. Vă aşteptăm!

#Respect89 #EroiiNuMorNiciodata #NuUitam #Decembrie1989 #Revolutie30 #Libertate30 #TurulRevolutiei #TurGhidat #Cluj #Napoca

Details

Date:
4 July, 2020
Time:
5:00 pm - 7:00 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/283486906038470/

Locație

Cluj-Napoca
Cluj-Napoca, 400xyz1 Romania

Organizator

Asociația București
Share This