Loading Events

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Ultimul ceai dansant @ Fabrica de Pensule

28 Iunie, 7:00 pm - 8:30 pm

Detalii

Data:
28 Iunie
Interval orar:
7:00 pm - 8:30 pm
Events Category:
Tag-uri:
RSVP:
https://www.facebook.com/events/2156424567921726/

Organizator

Fabrica de Pensule

Locație

Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca,
Ultimul ceai dansant @ Fabrica de Pensule

Ultimul ceai dansant
Reuniune transdisciplinarā
de: Paul Dunca și Cristina David

“Șahul este o propagandă marxistă de top. Regina este cea mai puternică piesă, pionii de gen masculin pot tranziționa în femei-regine simbolizând transgenderism-ul și abolirea monarhiei, scopul jocului fiind distrugerea regelui (i.e. doborârea patriarhatului).” [Internet, autor necunoscut]

Pornind de la această afirmație care descrie o coregrafie aproape matematică, Cristina David – artist vizual și Paul Dunca – coregraf/performer și-au propus să cerceteze, în cadrul laboratoarelor Reciproc Peformativ, conexiunile dintre trei științe exacte, mai precis matematica, dansul și șahul.

Rezultatul?
Un proiect care încearcā sã răspundã la întrebarea: cum s-ar fi transformat matematica, dansul și șahul, dacă s-ar fi putut găsi destule elemente de convergență între ele, astfel încât să poată da naștere unei discipline de sine stătătoare? Și dacă această disciplină hibrid ar fi existat, ar fi influențat ea oare sfărșitul patriarhatului?

👉Accesul publicului este gratuit.
📍Fabrica de Pensule, sala RAP, parter
🕖 28 Iunie, ora 19:00
__________________________
Despre artiști:

👉Paul Dunca este un activist al corpului queer născut în Bucureşti unde continuă să trăiască şi să muncească.
După ce a absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Film « I.L.Caragiale » (secţia Coregrafie) şi masterul de Scriere Dramatică în cadrul U.N.A.T.C., a vrut să încerce totul. Acesta este şi motivul pentru care munca sa are un caracter eclectic și include o expresie cât mai diversă : de la chelnerie la propria emisiune pe MTV, de la artă comunitară şi go-go la reprezentarea României ca performer la Bienala de Artă de la Veneția, de la articole în reviste glossy la spectacole prezentate la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti sau pe scena din Judson Church, New York.

👉Cristina David este o artistă contemporană stabilită în București. Cristina și-a început pregătirea artistică la Academia de Artă din București și a continuat-o cu un master de 2 ani la Academia de Artă din Bergen. Imediat dupa terminarea liceului a studiat la Facultatea de Matematică din București.
În cariera ei a avut o scurtă perioadă de introspecție, însă nu s-a simțit comod, așa că n-a mai încercat exercițiul auto-analizei. Acum îmbină faptele științifice cu arta și este entuziastă cu ceea ce descoperă.
__________________________

Comentarii:

Sus
x

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

Accept Refuz