Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Ultimul ceai dansant. Reuniune transdisciplinară | Pauza de dans

25 September, 2020, 7:00 pm - 8:30 pm

“𝑆̦𝑎ℎ𝑢𝑙 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑎𝑔𝑎𝑛𝑑𝑎̆ 𝑚𝑎𝑟𝑥𝑖𝑠𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑡𝑜𝑝. 𝑅𝑒𝑔𝑖𝑛𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑟𝑛𝑖𝑐𝑎̆ 𝑝𝑖𝑒𝑠𝑎̆, 𝑝𝑖𝑜𝑛𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑔𝑒𝑛 𝑚𝑎𝑠𝑐𝑢𝑙𝑖𝑛 𝑝𝑜𝑡 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎 𝑖̂𝑛 𝑓𝑒𝑚𝑒𝑖-𝑟𝑒𝑔𝑖𝑛𝑒 𝑠𝑖𝑚𝑏𝑜𝑙𝑖𝑧𝑎̂𝑛𝑑 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑔𝑒𝑛𝑑𝑒𝑟𝑖𝑠𝑚-𝑢𝑙 𝑠̦𝑖 𝑎𝑏𝑜𝑙𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑜𝑛𝑎𝑟ℎ𝑖𝑒𝑖, 𝑠𝑐𝑜𝑝𝑢𝑙 𝑗𝑜𝑐𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑑𝑖𝑠𝑡𝑟𝑢𝑔𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑟𝑒𝑔𝑒𝑙𝑢𝑖 (𝑖.𝑒. 𝑑𝑜𝑏𝑜𝑟𝑎̂𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑎𝑡𝑟𝑖𝑎𝑟ℎ𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖).” [Internet, autor necunoscut]
Pornind de la această afirmație care descrie o coregrafie aproape matematică, Cristina David – artist vizual și Paul Dunca – coregraf/performer și-au propus să cerceteze, în cadrul laboratoarelor Reciproc Performativ, conexiunile dintre trei științe exacte, mai precis matematica, dansul și șahul.
Rezultatul?
Un proiect care încearcā sã răspundã la întrebarea: cum s-ar fi transformat matematica, dansul și șahul, dacă s-ar fi putut găsi destule elemente de convergență între ele, astfel încât să poată da naștere unei discipline de sine stătătoare? Și dacă această disciplină hibrid ar fi existat, ar fi influențat ea oare sfârșitul patriarhatului?
Cu: Paula Dunca, Cristina David, David Micu, Dan Micu
Ultimul ceai dansant este o producție Colectiv A, Cluj. Proiectul este realizat în cadrul laboratoarelor de cercetare Reciproc Performativ.

👉Rezervările se fac aici.

Participarea la eveniment este gratuită. Participarea se va face respectând condițiile de siguranță și igienă. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata spectacolului.
𝗗𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗮𝗿𝘁𝗶𝘀̦𝘁𝗶:
Paul Dunca este un activist al corpului queer născut în Bucureşti unde continuă să trăiască şi să muncească.
După ce a absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Film « I.L.Caragiale » (secţia Coregrafie) şi masterul de Scriere Dramatică în cadrul U.N.A.T.C., a vrut să încerce totul. Acesta este şi motivul pentru care munca sa are un caracter eclectic și include o expresie cât mai diversă: de la chelnerie la propria emisiune pe MTV, de la artă comunitară şi go-go la reprezentarea României ca performer la Bienala de Artă de la Veneția, de la articole în reviste glossy la spectacole prezentate la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti sau pe scena din Judson Church, New York.
Cristina David este o artistă contemporană stabilită în București. Cristina și-a început pregătirea artistică la Academia de Artă din București și a continuat-o cu un master de 2 ani la Academia de Artă din Bergen. Imediat după terminarea liceului a studiat la Facultatea de Matematică din București.
În cariera ei a avut o scurtă perioadă de introspecție, însă nu s-a simțit comod, așa că n-a mai încercat exercițiul auto-analizei. Acum îmbină faptele științifice cu arta și este entuziastă cu ceea ce descoperă.
_____
Evenimentul face parte din proiectul Pauza de Dans. Pauza de Dans este un proiect prin care Fabrica de Pensule dorește să susțină și să promoveze difuzarea proiectelor coregrafice în rândul publicului tânăr.
Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Details

Date:
25 September, 2020
Time:
7:00 pm - 8:30 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/1286217575053256

Locație

Parcul Feroviarilor
Parcul Feroviarilor
Cluj-Napoca, Romania

Organizator

Fabrica de Pensule
Share This