Un copil pe un litru de benzină

Un copil pe un litru de benzină

Un copil pe un litru de benzină

În datele de 29 și 30 august, începând cu ora 20, va avea loc prezentarea spectacolului realizat în cadrul rezidenței Fresh Start, „Un copil pe un litru de benzină”. Fresh Start este un program de rezidențe adresat tinerilor absolvenți de teatru, aflat la a cincea ediție. Sub îndrumarea lui Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, și a lui Petro Ionescu, dramaturgă și regizoare, mentorii acestei ediții, cei opt rezidenți au fost inițiați în producția unui spectacol prin tehnici specifice teatrului devised și în regim independent. Spectacolul reprezintă rezultatul unui laborator de lucru de 2 luni în care cei opt rezidenți au experimentat și au explorat metodele teatrului devised și performativ. Ideea spectacolului a luat naștere în urma discuțiilor și exercițiilor pe care participanți le-au făcut, fiind vorba de un proces colaborativ.

Un copil pe un litru de benzină
Distribuție: Armand Crișan, Oana Jipa și Dorian Leonte
Regia: Irisz Kovacs
Dramaturgia: Ioana Toloargă
Muzica: Mara Borodi
Coregrafia: Sergiu Diță
Scenografia: Cosmin Stancu

Trei oameni într-o benzinărie, la jumătatea drumului. O femeie de serviciu, un benzinar, un client și o zi pe care o tot trăiești. Un pod care se construiește și se dărâmă peste un lac, un drum spre Paris, un copil în burta mamei, în spațiul straniu dintre umor absurd și tragedie cotidiană. Cât conținem și cât ne conțin amintirile noastre? Cum ne împăcăm cu tot ce ni se întâmplă? Ne e de ajuns simplul triumf că reușim să avem un corp, o identitate, o memorie? Ce trebuie să dăm la schimb ca să mergem mai departe?
Durata: 90 de minute
Vârsta recomandată: 16+

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare la adresa de e-mail [email protected] Vă rugăm să menționați în mail ziua în care doriți să vizionați spectacolul (29 sau 30 august) și numărul de locuri pe care doriți să îl rezervați.
„Fresh Start. Ediția a 5-a” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Un proiect cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, în programul „Reactor 2021. Proiecții despre viitor”.

Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com sau pe www.facebook.com/ReactorCluj.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Egregori

Share This