UrbanEye Film Festival 2022

UrbanEye Film Festival 2022

UrbanEye Film Festival 2022

După 8 ediții în București, UrbanEye Film Festival – festival despre arhitectură, oraș și viața urbană – ajunge pentru o primă ediție la Cluj-Napoca, în perioada 11-15 mai 2022, unde va fi găzduit de Cinema ARTA.

Ca răspuns la contextul politic și social actual, această ediție are ca subiect central distrugerea orașelor și ce presupune reconstruirea lor.
Distrugerea locuințelor, monumentelor și chiar a orașelor în ansamblu sunt în ultima perioadă realități din vecinătatea noastră. Prin filmele selectate dorim să reflectăm asupra valorii materiale ale acestor locuri pierdute în diverse conflicte armate, dar mai ales asupra valorii simbolice, emoționale și a relațiilor din comunitățile care le locuiau.

În completarea temei principale, în cadrul acestei ediții sunt proiectate și filme specifice direcțiilor tematice recurente din cadrul celorlalte ediții ale festivalului care au avut loc la București precum locuirea, dezvoltarea urbană sau lucrări ale anumitor arhitecți și artiști consacrați.
Pornind de la filmele selectate, invităm publicul clujean la tururi ghidate, ateliere pentru copii și dezbateri alături de invitații festivalului prin care să explorăm împreună tema Urban Eye Film Festival 2022 | 1st Cluj edition.

𝗕𝗶𝗹𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝗮𝗯𝗼𝗻𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝘀-𝗮𝘂 𝗽𝘂𝘀 𝗱𝗲𝗷𝗮 𝗶̂𝗻 𝘃𝗮̂𝗻𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲: www.urbaneye.ro

Preț abonament: 75 lei preț întreg, 50 lei redus (elevi, studenți, seniori)
Abonamentul este valabil pentru toate filmele din festival.

Preț/film: 20 lei preț întreg, 15 lei redus (elevi, studenți, seniori)

Parteneri: Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania, Asociația Korzo, Asociația de-a arhitectura, Asociația Studenților Arhitecți, Daisler Print House

Partneri media: Radio România Cluj, Kolozsvári Rádió Románia, cluj.com, Zeppelin, Maszol
Finanțator: Ordinul Arhitecților din România
Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog co-finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii.

UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim. Fiind o sursă inepuizabilă de istorii, orașul este, încă de la apariția cinematografiei, subiectul sau cadrul interogărilor regizorale. În același timp, cinematografia contribuie semnificativ la conturarea percepției noastre asupra mediului construit. De aceea, UrbanEye se dezvoltă în mai multe direcții: Festivalul de Film UrbanEye, organizat anual, și Serile de Film cu UrbanEye, organizate în țară, de-a lungul anului.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE