fbpx
Vadim Neselovskyi

Vadim Neselovskyi – ODESA la Jazz Fan Rising CLUJ

Vadim Neselovskyi – ODESA la Jazz Fan Rising CLUJ

𝗩𝗮𝗱𝗶𝗺 𝗡𝗲𝘀𝗲𝗹𝗼𝘃𝘀𝗸𝘆𝗶, virtuoz al pianului, compozitor și profesor de pian de jazz la Berklee College of Music din Boston, ne va prezenta, în primă audiție în România, suita sa pentru pian ODESA, scrisă pe parcursul anului 2020, apărută în acest an la Sunnyside Records, și prezentată deja în peste o sută de concerte în Europa și Statele Unite.

Noul proiect îl duce pe ascultător într-un tur imaginar în jurul orașului natal al lui Vadim, plin de amintiri, referințe istorice, flashback-uri și vise… Într-un fel, este inspirat de faimoasa suită a lui Mussorgsky.

“𝘔-𝘢𝘮 𝘯𝘢̆𝘴𝘤𝘶𝘵 𝘴̦𝘪 𝘢𝘮 𝘤𝘳𝘦𝘴𝘤𝘶𝘵 𝘪̂𝘯 𝘖𝘥𝘦𝘴𝘢, 𝘜𝘤𝘳𝘢𝘪𝘯𝘢 – 𝘶𝘯 𝘰𝘳𝘢𝘴̦ 𝘱𝘰𝘳𝘵𝘶𝘢𝘳 𝘴𝘶𝘱𝘦𝘳𝘣 𝘭𝘢 𝘔𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘕𝘦𝘢𝘨𝘳𝘢̆” ne povestește Vadim. “𝘚̦𝘵𝘪𝘶 𝘤𝘢̆ 𝘢𝘱𝘳𝘰𝘢𝘱𝘦 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘢̆ 𝘭𝘶𝘮𝘦𝘢 𝘢 𝘢𝘶𝘻𝘪𝘵 𝘥𝘦 𝘖𝘥𝘦𝘴𝘢 𝘴̦𝘪 𝘵𝘰𝘵𝘶𝘴̦𝘪 𝘯𝘶 𝘮𝘶𝘭𝘵̦𝘪 𝘰𝘢𝘮𝘦𝘯𝘪 𝘴̦𝘵𝘪𝘶 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘦 𝘥𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘦𝘢. 𝘜𝘯𝘪𝘪 𝘢𝘶 𝘢𝘶𝘻𝘪𝘵 𝘥𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘰𝘳𝘢𝘴̦ 𝘥𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘶𝘻𝘢 𝘧𝘪𝘭𝘮𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘭𝘶𝘪 𝘌𝘪𝘴𝘦𝘯𝘴𝘵𝘦𝘪𝘯 „𝘊𝘳𝘶𝘤𝘪𝘴̦𝘢̆𝘵𝘰𝘳𝘶𝘭 𝘗𝘰𝘵𝘦𝘮𝘬𝘪𝘯”, 𝘶𝘯𝘪𝘪 𝘪̂𝘭 𝘤𝘶𝘯𝘰𝘴𝘤 𝘥𝘳𝘦𝘱𝘵 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘯𝘢𝘴̦𝘵𝘦𝘳𝘦 𝘢𝘭 𝘷𝘪𝘰𝘭𝘰𝘯𝘪𝘴𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘋𝘢𝘷𝘪𝘥 𝘖𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘬𝘩. 𝘔𝘶𝘭𝘵̦𝘪 𝘤𝘶𝘯𝘰𝘴𝘤 𝘖𝘥𝘦𝘴𝘢 𝘤𝘢 𝘶𝘯 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘧𝘰𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵 𝘢𝘭 𝘷𝘪𝘦𝘵̦𝘪𝘪 𝘦𝘷𝘳𝘦𝘪𝘦𝘴̦𝘵𝘪 𝘭𝘢 𝘪̂𝘯𝘤𝘦𝘱𝘶𝘵𝘶𝘭 𝘴𝘦𝘤𝘰𝘭𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘟𝘟… 𝘐̂𝘯 𝘯𝘰𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘷𝘳𝘦𝘢𝘶 𝘴𝘢̆ 𝘷𝘢̆ 𝘴𝘱𝘶𝘯 𝘱𝘰𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦𝘢 𝘮𝘦𝘢 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭𝘢̆ 𝘥𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘰𝘳𝘢𝘴̦…”

New-yorkez de adopție, german de cetățenie, ucrainian de origine, 𝗩𝗮𝗱𝗶𝗺 a fost cel mai tânăr student admis vreodată la Conservatorul din Odesa, la 15 ani. Și-a continuat studiile în Statele Unite, la 𝘉𝘦𝘳𝘬𝘭𝘦𝘦 𝘊𝘰𝘭𝘭𝘦𝘨𝘦 𝘰𝘧 𝘔𝘶𝘴𝘪𝘤, perioadă în care a apărut alături de colegii săi 𝘌𝘴𝘱𝘦𝘳𝘢𝘯𝘻𝘢 𝘚𝘱𝘢𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 și 𝘊𝘩𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘢𝘯 𝘚𝘤𝘰𝘵𝘵, pe un album produs de 𝘗𝘢𝘵 𝘔𝘦𝘵𝘩𝘦𝘯𝘺. A continuat la Thelonious Monk Institute of Jazz, cu bursă integrală acordată de 𝘏𝘦𝘳𝘣𝘪𝘦 𝘏𝘢𝘯𝘤𝘰𝘤𝘬, 𝘞𝘢𝘺𝘯𝘦 𝘚𝘩𝘰𝘳𝘵𝘦𝘳 și 𝘛𝘦𝘳𝘦𝘯𝘤𝘦 𝘉𝘭𝘢𝘯𝘤𝘩𝘢𝘳𝘥. Cât a fost student, a cântat în turnee internaționale în trupele lui 𝘏𝘦𝘳𝘣𝘪𝘦 𝘏𝘢𝘯𝘤𝘰𝘤𝘬, 𝘊𝘩𝘢𝘬𝘢 𝘊𝘩𝘢𝘯, 𝘋𝘦𝘦 𝘋𝘦𝘦 𝘉𝘳𝘪𝘥𝘨𝘦𝘸𝘢𝘵𝘦𝘳 și 𝘛𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘓𝘺𝘯𝘦 𝘊𝘢𝘳𝘳𝘪𝘯𝘨𝘵𝘰𝘯. De asemenea, a împărțit scena cu 𝘑𝘰𝘩𝘯 𝘚𝘤𝘰𝘧𝘪𝘦𝘭𝘥, 𝘛𝘦𝘳𝘦𝘯𝘤𝘦 𝘉𝘭𝘢𝘯𝘤𝘩𝘢𝘳𝘥, 𝘉𝘦𝘯𝘯𝘺 𝘎𝘰𝘭𝘴𝘰𝘯 ori 𝘚𝘵𝘦𝘷𝘦 𝘊𝘰𝘭𝘦𝘮𝘢𝘯.

Primul său album solo a fost produs în 2013 de legendarul 𝗙𝗿𝗲𝗱 𝗛𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵 și a primit 4 stele în 𝗗𝗼𝘄𝗻𝗯𝗲𝗮𝘁. Are la activ patru albume in calitate de lider și compozitor.

Formează împreună cu Arkady Shilkloper din Rusia un duet celebru, de o superbă coeziune și armonie. În această formulă a fost 𝘪𝘯𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵𝘶𝘭 𝘑𝘢𝘻𝘻 𝘍𝘢𝘯 𝘙𝘪𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘪̂𝘯 2015 într-un concert intitutulat “Duo for One”, în care ne-a uimit cu improvizațiile sale spontane, realizate împreună cu publicul.

În 2020 l-am așteptat pe 𝗩𝗮𝗱𝗶𝗺 la București pentru concertul “Piano Battle”, alături de 𝘛𝘩𝘰𝘮𝘢𝘴 𝘌𝘯𝘩𝘤𝘰, iar pandemia, cu listele sale colorate de țări în continuă mișcare, nu i-a permis să intre în România. L-a recomandat în locul său pe prietenul său 𝘋𝘢𝘯 𝘛𝘦𝘱𝘧𝘦𝘳, care a fost strălucitor.

ODESA este “reîntoarcerea” lui 𝗩𝗮𝗱𝗶𝗺 la publicul din România, , ȘI PRIMA SA APARIȚIE LA CLUJ, și vă asigurăm că va fi un concert memorabil. L-am urmărit la Jazzahead! la Bremen, în primăvară și interpretarea lui ne-a tăiat suflarea. Așa se va întâmpla și cu Dumneavoastră !

Un concert propus de 𝗝𝗮𝘇𝘇 𝗙𝗮𝗻 𝗥𝗶𝘀𝗶𝗻𝗴, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁𝘂𝗹 𝗚𝗼𝗲𝘁𝗵𝗲 și 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁𝘂𝗹 𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝘇. Organizator: Fundația Jazz Festivals&Events.

BILETE EARLY BIRD 60 lei (contingent limitat)
Pret intreg 95 lei

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This