Vernisaj: Expoziția „Introspectapet”, de Mihaela Mihalache

Vernisaj: Expoziția „Introspectapet”, de Mihaela Mihalache

Vineri avem vernisaj!

Încăperea de la intrare se transformă într-o artecameră pe care vă invităm să o inaugurăm de Noaptea Albă a Galeriilor, cu expoziția „Introspectapet” a Mihaelei Mihalache.

Asamblată de prietenii de la Fabrica de Pensule, expoziția este prima dintr-o, sperăm noi, lungă serie de proiecte de artă cu care vă veți putea întâlni de acum înainte la Vorbe.

Iată despre ce e Vorba:

Titlul „Introspectapet” evocă două elemente cu referire la un univers intim, interior: unul vizibil, tangibil, mărginit, celălalt efemer, de necuprins, imperceptibil de către cei din exterior.

Prin folosirea introspecţiei – contemplarea internă sau observarea fenomenelor propriei conștiințe – se ilustrează reprezentări clădite pe percepţia artistului, acestea formând „şabloane ale interiorizării”. Pe de altă parte, tapetul amintește de atmosfera primitoare şi lipsită de inhibiţii a unui interior de cameră, un spaţiu personal în care privitorii sunt invitaţi de către artistul-gazdă să păşească, asemeni unui musafir.

Prin expunerea pânzelor care redau interioare într-o manieră asemănătoare montării tapetului, Vorbe, acest loc pentru prieteni, deși este un spațiu public, dobândește subtil ambianța unui spațiu intim, cu atmosferă de „acasă”.

Expoziția va fi vernisată vineri, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, și va rămâne la Vorbe până la finalul anului.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This