Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Vernisaj: Noul Val #1 When the center does not hold

7 November, 2019, 6:00 pm - 8:00 pm

Vernisaj: 7 noiembrie 2019, ora 18:00, Pilot
Expoziție: 7 noiembrie – 6 decembrie 2019
Artiști: Sebastian Danciu, Erik Felfalusi, Adela Giurgiu, Andreea Hoha, Alexandra Mereuți, Roxana Morar, Rudolf Ráhel, Ionuţ Claudiu Vancea.
Curatori: Alexandra Mereuți și Sebastian Danciu

Ce mai înseamnă “Noul Val” în contextul în care în fiecare an o generaţie nouă de absolvenţi ai universităţilor cu profil artistic caută să îşi facă simţită prezenţa şi încearcă să îşi facă un rost în lume? Sunt “Noul Val” cei care rămân dedicaţi practicii personale în pofida presiunilor sociale şi economice asociate cu vârsta şi statutul lor social? În ce moment “Noul Val” devine “Vechiul Val” şi ce presupune această transformare?

Suntem într-un moment în care căutăm răspunsuri şi încercăm să ne construim un parcurs stabil pentru un viitor pe care nu-l putem vizualiza. Când spunem centru la asta ne gândim, la lucrurile care în anumite momente creează o senzație de siguranţă, dar care se află într-o continuă schimbare şi par deseori atât de incerte încât centrul devine instabil. Oamenii pe care îi are în prim plan expoziția sunt oameni care au fost, într-un moment, disociaţi de acest centru.

“When the center does not hold” afirmă iminenţa unui dezechilibru. Imaginea unui centru care cedează sub evoluţia parcursului este urmată instinctiv de o intenţie de susţinere, de necesitatea unui gest de restructurare. Susţinerea centrului vine printr-o repunere în poziţie, o reorientare în context.

Expoziţia aduce împreună absolvenţi ai Universităţii de Artă şi Design, din diferite promoţii, care au încercat să se repoziționeze după o experienţă care i-a făcut să se simtă alienaţi de munca lor şi de ei înşişi. Ceea ce toţi au în comun este un gest de orientare, fie că abia au ieşit dintr-un sistem şi încearcă să se orienteze din acel punct, fie că orientarea lor vine după o perioadă de repaus, toţi au o practică sinceră, care se adresează în mare parte lor.
Lucrările selctate în expoziție au mai presus de toate o latură confesională.

– Alexandra Mereuți și Sebastian Danciu

__________________
Sub titlul generic Noul Val/The New Wave, toamna 2019 inaugurează seria de evenimente având ca punct central activitatea artiștilor emergenți (incluzând expoziții și nu numai) printr-o expoziție curatoriată de către doi tineri absolvenți ai Universității de Artă și Design, Alexandra Mereuți și Sebastian Danciu. Cei doi au lucrat împreună cu colegii lor și echipa Fabricii de Pensule pentru a prezenta în cadrul platformei reprezentate de spațiul Pilot al FdP o selecție de artiști tineri cu propriile practici.

Details

Date:
7 November, 2019
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/423815218305279/

Locație

Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 Romania
+ Google Map

Organizator

Fabrica de Pensule

Evenimente viitoare

Share This