Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Voluntariatul în studenție: dezvoltare personală sau comunitară?

5 March, 2019, 6:00 pm - 8:00 pm

De îndată ce ajungi în Cluj la facultate, ești asaltat/ă de pretutindeni de oferte de programe de voluntariat. Unele dintre ele te cheamă să te implici în probleme comunitare, să ajuți oamenii defavorizați sau să rezolvi o serie de probleme ecologice stringente, iar altele te invită să te dezvolți personal și să îți cultivi abilitățile și competențele profesionale necesare pe o piață a muncii tot mai competitivă. În unele activități de voluntariat miza este să lupți pentru o lume mai bună și mai justă social, în altele însă ești doar forță de muncă ieftină pentru diverse organizații care vor sa își reducă cheltuielile cu angajații.

În România voluntariatul a cunoscut o expansiune fără precedent și a devenit extrem de popular în rândul studenților în ultimele două decenii. Cu toate acestea, discutăm foarte puțin despre ce efecte are voluntariatul asupra tinerilor și în ce măsură contribuie acesta la rezolvarea sau reproducerea problemelor societății românești. Voluntariatul ajunge să reprezinte schimbarea vieților noastre și a spațiilor sociale în care muncim și trăim.

În cadrul acestui eveniment dezbatem situația programelor de voluntariat din România alături de trei persoane direct implicate în acest sector: Andreea Petruț, activistă civică și de mediu și fostă reprezentantă a studenților, Elena Trifan, antropolog și cercetătoare a programelor de dezvoltare personală și Tobias Pasăre, voluntar activ și analist al impactului Legii Voluntariatului asupra acestui sector. Întâlnirea este moderată de Maria Martelli, sociolog și producătoare a podcastului Contrasens.

Platforma Demos vă invită la această discuție liberă și deschisă pentru toată lumea interesată de subiect.
Marți, 5 martie, ora 18:00 la Urania (str. Horea, 4)

Details

Date:
5 March, 2019
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/412186926253988/

Locație

Urania Palace
str. Horea nr. 4
Cluj-Napoca, 400038 Romania
+ Google Map

Organizator

Demos Cluj
Website:
.facebook.com/DemosCluj/
Share This