Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Vultureni: Cicloturism, Drumeție, Târg cu produse locale

12 September, 2020, 10:00 am - 6:00 pm

Comuna Vultureni si zonele limitrofe acesteia au un excelent potential pentru practicarea cicloturismului sau a drumetiilor.
Asa ca lansam primul traseu marcat destinat cicloturistilor – C1.
Ne intalnim cu bicicletele in Vultureni la ora 10:00, la Centrul de informare turistica Vultureni, Pentru cine vine cu masina, exista loc de parcare la terenul de fotbal.
Inscrierea se va face completand formularul online de aici.

Primii 100 inscrisi vor primi un cadou din partea organizatorilor.
Maros Bike va oferi cateva biciclete ce pot fi inchiriate la fata locului (numar limitat).
De acolo, la 10:30, vom pleca pe traseul C1 (sosea si offroad) sau pe traseu C1 (sosea si macadam). Vom vizita satele din jurul Vultureniului si ne vom delecta cu produse locale in punctele de hidratare. Produsele locale pot si cumparate de la producatorii locali de pe traseu.
Pentru cei ce nu merg cu bicicleta se va organiza o drumetie pe dealurile din jurul comunei Vultureni.
Traseul pentru biciclete are o dificultate 3 din 5 (1 – super usor, 2 – usor spre mediu, 3 – mediu, 4 – mediu spre dificil, 5 – dificil). Se recomanda bicicleta MTB, dar si o bicicleta ciclocross va face fata cu brio. Varianta C1 – sosea/macadam poate fi parcursa cu orice tip de bicicleta.
Pot participa biciclisti ce in prealabil au parcurs trasee de mimin 20km. Pot participa si familii cu copii cu conditia ca accestia sa isi asume ca se vor retrage in cazul in care copii nu pot pastra un ritm de deplasare de 10km/h (cu tot cu pauze).
La final, ne vom odihni activ in targul cu produse locale organizat la punctul de finish. De aici puteti cumpara zacusca, miere, silvoita, dulceata sau sirop.
Bicicletete trebuie echipate corespunzator pentru circulatia pe drumurile publice, fiecare participant avand asupra sa kit de pana, camera de rezerva si scule (pentru bicicletele ce nu au quick-release). Pompa se recomanda per familie sau grup (cu conectica presta sau auto). Casca este recomandata pentru persoanele peste 16 ani si obligatorie pentru cei sub 16 ani.
Fiecare participant trebuie sa aiba asupra sa minim 0.5l de apa sau bautura hidratanta de orice fel.
Participarea in stare de ebrietate este interzisa. Consumul de bauturi alcoolice in timpul turelor este de asemenea interzis.
In cazul in care vremea este insorita, se recomanda portul unei sepci/bandane pentru protectia solara si utilizarea unei crème solare. Persoanele alergice la muscatura insectelor trebuie sa aiba asupra lor antihistaminice.
Organizatorii pot interzice plecarea in tur pentru cei ce nu au bicicletele echipate corespunzator sau pentru persoanele sub 16 ani ce nu au casca (obligatie legala). Deplasarea pe drumurile publice se va face cu respectarea OUG195/2002 cu modificarile ulterioare.
Pentru fiecare grup (C1 sau C1-sosea) participantii vor trebui sa respecte indicatiile coordonatorilor si al voluntarilor). Este interzisa depasirea persoanei ce conduce grupul.
In caz de accident se vor informa organizatorii si se va apela numarul unic de urgenta 112. Se recomanda participantilor sa aiba instala aplicatia Apel112 pe telefomul mobil.
Harta traseului C1 (varianta completa) o puteti accesa aici.

Evenimentul se desfasoara cu respectarea L61/1991 – privind ordinea publica si cu respectarea deciziilor CNSU cu privire la prevenirea raspandirii SARS-Cov2. In timpul interactiunilor de la start si de la finish, precum si in timpul participarii la sedinta tehnica si la targul de produse – portul mastii este obligatoriu pentru persoanele peste 5 ani.

Details

Date:
12 September, 2020
Time:
10:00 am - 6:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/2812276109096453/

Organizator

Go4Fun Romania
Share This