Zilele Academice Clujene

Zilele Academice Clujene

În perioada 16 – 21 Octombrie 2018, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, se desfăşoară la Cluj-Napoca ZILELE ACADEMICE CLUJENE. Acestea presupun ample manifestări ştiinţifice de importanţă naţională şi internaţională care, sub acest generic, au o îndelungată tradiţie, de aproape cinci decenii.
Institutele clujene de cercetări ale Academiei Române îşi înfăţişează bogatele lor roade, în ambianţa generoasă a Zilelor Academice, în cadrul unor conferinţe, simpozioane, sesiuni ştiinţifice de comunicări, manifestări cu participare naţională şi
internaţională.
În cadrul Zilelor Academice Clujene, Institutul de Istorie George Bariţiu va susţine un eveniment internaţional marcat de împlinirea a 100 de ani de la unirea Transilvaniei, Banatului și Crișanei cu România. Conferința propusă dorește să ii aducă la un loc pe cei mai buni specialiști din țară, dar și cercetători din afara țării, care s-au ocupat de subiecte referitoare la implicarea românilor în Primul Război Mondial, precum și la Marea Unire a tuturor provinciilor românești într-un singur stat național unitar, România Mare. Scopul acesteia este de a dezbate, dar și de a aduce la cunoștința unui public mai larg a celor mai actuale direcții de cercetare promovate în istoriografia internațională și națională cu privire la participarea românilor la Marele Război, dar și aspecte noi privitoare la Marea Unire din anul 1918.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This