fbpx

Zilele culturii maghiare din Cluj

Zilele culturii maghiare din Cluj

Cel mai mare festival cultural din Transilvania, Zilele Culturii Maghiare din Cluj nu este doar un șir de evenimente atractive vizitate de un public tot mai numeros, ci este și o trecere în revistă a vieții culturale maghiare din Transilvania și Bazinul Carpatic.

Ediția din acest an va fi una jubiliară. Este anul în care festivalul împlinește zece ani, perioadă în care Zilele Culturale Maghiare din Cluj au devenit o prezență definitorie în viața culturală din Bazinul Carpatic. Urmând modelul oferit de noi, tot mai multe orașe din Transilvania au început să organizeze festivaluri și evenimente dedicate culturii maghiare. Toate acestea arată cât se poate de clar că inițiativa noastră a venit, acum zece ani, în întâmpinarea unei nevoi culturale reale.

Oferta festivalului crește și se diversifică de la an la an, asigurând programe de divertisment de calitate, pentru toate vârstele. Timp de mai bine de o săptămână, vom fi prezenți în viața urbei, vom integra spațiile orașului în circuitul evenimentelor noastre, vom deschide porțile instituțiilor noastre, vom însufleți locații mai retrase, mai puțin frecventate, dar, fără îndoială, impregnate de specificul spiritului clujean, spații fără de care festivalul nu ar fi ceea ce ne dorim să fie: o celebrare a orașului și a locuitorilor săi.

Vă așteptăm cu drag la sărbătoarea noastră comună din 18-25 august. Pentru programul detaliat al festivalului, vizitați website-ul sau pagina de Facebook a evenimentului.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This