Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Ziua Interacțiunii Om-Animal

27 February, 2020, 9:00 am - 4:00 pm

ZIOA este un eveniment orientat spre comunitate al consorțiului UBB-USAMV CN (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Medicină Veterinară) în domeniul interacțiunii om-animal, având ca scop promovarea cunoștintelor și atitudinilor optime față de animale (deținerea responsabilă a animalelor de companie, managementul riscului zoonotic, prevenția abandonului animalelor și dezvoltarea abilităților civice în relația cu oamenii și animalele).

ZIOA se organizează anual în două ediții, prima ediție marcând începerea cursului de Psihologie Animală în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (ediția de primăvară – de interior), iar doua ediție se organizează în curtea USAMV CN în 1 iunie, marcând Ziua Internațională a Copiilor.

Ediția ZIOA din 27 februarie 2020 (ediția a 19-a, #ZIOA19) este organizată în două secțiuni paralele: (1) secțiunea de curs și prelegeri în domeniul psihologiei animale și cercetărilor din teren în medicină veterinară (orele 9:00-12:00, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, UBB, Str. Sindicatelor 7), și (2) secțiunea de activități educaționale de cunoaștere și promovare a interacțiunilor responsabile cu animalele și natura în spațiile Muzeului Zoologic și Vivariu (orele 11:00-16:00) – vizite ghidate în muzeu, ateliere de cunoaștere, atelier de inelare păsări, standuri informaționale ale ONG-urilor care promovează interacțiunea optimă om-animal și om-natură, precum și ateliere organizate de asociații studențești. Între orele 12:00-15:00 vor avea loc activități asistate de câini (jocuri, agilitate) în curtea din fața clădirii Muzeului de Zoologie.

Program:

Interval 10:00-12:00 (Facultatea de Psihologie și Stiințe ale Educației):
• Scurtă introducere în cursul de Psihologie Animală
• 10:15-12:00 – Prelegere interactivă “Tales from the field / On Human-Animal Interactions in Africa” (Prof. Univ. Dr. Andrei D. Mihalca & Șef Lucrări Dr. Gianluca D’Amico, USAMV CN)

Interval 11:00-16:00 (Open Educational Doors la Muzeul de Zoologie UBB)
• Târgușoare de casă cu mărțisoare & standuri informaționale pentru promovarea interacțiunilor optime om-animal și om-natură (ONG-uri și asociații studențești)
• Prezentare Muzeu de Zoologie UBB, inclusiv interacțiune ghidată cu animalele din Vivariu (Colturi ale Cunoașterii); vizitele ghidate în Muzeul de Zoologie se vor desfășura în 4 ture: 12:15, 13:15, 14:15 și 15:15.
• Ateliere de activități pentru copii (colorat, explorat elemente din natură, pictat forme din gips în formă de lăbuțe de animale), interacțiune cu pisica Tomi și prietenii săi, interacțiune cu câini-ghid.
• 12:00-15:00 (în funcție de condițiile meteo, în parcul din fața clădirii Muzeului de Zoologie) – Activități asistate de câini pentru copii și oameni mari (agilitate, mângăiat, jocuri).

Notă: La ediția de interior a ZIOA rugăm participanții să nu își aducă propriile animale de companie. Acestea se pot aduce la ediția din 1 iunie a ZIOA, care se organizează în curtea USAMV CN.

Details

Date:
27 February, 2020
Time:
9:00 am - 4:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/520946225181375/

Locație

Muzeul Zoologic – UBB
Clinicilor 5-7
Cluj-Napoca, Cluj Romania
Share This