Lacul Beliș-Fântânele

by | Sep 14, 2020 | Experiences Map

[dsm_typing_effect typing_effect=”Lacuri aproape de Cluj” typing_loop=”off” typing_speed=”120ms” typing_backspeed=”60ms” typing_cursor_color=”#0078c8″ _builder_version=”4.5.1″ header_font=”Montserrat|300|||||||”][/dsm_typing_effect]

Lacul Beliș-Fântânele

🚕 Munții Gilăului

Maps

La fiecare ediție #ExperiencesMap v-am provocat la o escapadă din oraș și nu vom renunța la acest obicei nici dacă ar fi ca vara să uite de noi, complet, începând de mâine. Nu vrem să ne aventurăm pe distanțe mari, așa că păstrăm regula de la început și mergem undeva aproape de casă. În acest episod: Beliș, un loc în care domnește liniștea, iar natura se desfășoară după bunul plac la poalele munților Masivul Vlădeasa din Munții Apuseni. Un peisaj montan cum rar ți-e dat să vezi. Această zonă, situată la 75 de km de Cluj-Napoca (prin Huedin), este poate cea mai ofertantă când vine vorba de activități de agrement: pescuit, zbor cu parapanta, speologie, alpinism, drumeții, ATV-uri, echitație, ski, înot, iahting sau plimbări cu barca pe lac, deci nu te vei plictisi cu siguranță.

Dar să le luăm în ordine. O primă activitate pe care o puteți face aici este să descoperiți câte puțin din trecutul zonei. În acest sens, plimbările cu barca pe lac, pe lângă faptul că sunt permise, încurajate și o adevărată încântare, sunt potrivite și pentru cei care doresc să se deconecteze de la stresul zilnic, dar și pentru cei curioși să afle bucăți din istorie. Nu vă dezvăluim nimic, ci vă spunem doar atât: lacul de acumulare s-a format peste niște foste cătune, iar ruinele încă sunt vizibile sub ape în anumite momente. Pe lângă activitățile desfășurate pe lac, te sfătuim să te uiți atent și în jurul lui. Odată ajuns aici, ai ocazia să descoperi zona la pas și să pornești în drumeții pe trasee montane amenajate, la pas sau cu bicicleta. Nu trebuie să fii level expert pentru niciuna din variante. Pentru că am vizitat zona de curând, ni s-a întărit credința conform căreia Beliș este locul perfect pentru cei care vor să se relaxeze înconjurați de apă cristalină, brazi frumos mirositori și multe, multe fructe de pădure ce așteaptă să fie culese și transformate într-un gem delicios.

E simplu să te bucuri de cele mai faine experiențe atunci când distanța nu mai contează.
Descarcă FREE NOW, vizitează locațiile recomandate de noi și du vorba mai departe #petestate.

Tags:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This