Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

← Back to Evenimente

Filarmonica de Stat Transilvania

0040-0264-430060||http://filarmonicatransilvania.ro

Ca instituţie artistică dedicată exclusiv activităţii de concert, Filarmonica clujeană a fost înfiinţată printr-un decret oficial al Consiliului de Miniştri al României în toamna anului 1955, cu numele oficial de „Filarmonica de Stat Cluj”.

Trebuie menţionat faptul că tradiţia activităţii simfonice în Cluj datează de la începutul secolului al XIX-lea, fiind întreţinută succesiv de asociaţii ca Orchestra Teatrului Maghiar (înfiinţată în 1792), Societatea de Muzică, Cercul de Muzică.

In 1966 a luat fiinţă Orchestra de cameră a Filarmonicii, rod al colaborării cu reputatul dirijor oaspete Mircea Cristescu. în 1965, Filarmonica a lansat propriul său festival anual, „Toamna Muzicală Clujeana”, manifestare de referinţă continuată cu succes şi în prezent. în 1972, sub directoratul compozitorului Sigismund Todută (care i-a succedat lui Antonin Ciolan), a luat fiinţă Corul Filarmonicii, format de neuitatul maestru Dorin Pop, urmat de discipolii săi Florentin Mihăescu şi Cornel Groza.

September 2019

Concert vocal-simfonic de deschidere a stagiunii 2019/2020

27 September, 7:00 pm - 9:00 pm
Auditorium Maximum, Str. Emmanuel de Martonne, nr. 1
Cluj-Napoca,400090Romania
+ Google Map

...

Find out more »
+ Export Events

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.