Evenimente organizate de către Filarmonica de Stat Transilvania | ClujLife - Te scoate din casă

Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

← Back to Evenimente

Filarmonica de Stat Transilvania

0040-0264-430060||http://filarmonicatransilvania.ro

Ca instituţie artistică dedicată exclusiv activităţii de concert, Filarmonica clujeană a fost înfiinţată printr-un decret oficial al Consiliului de Miniştri al României în toamna anului 1955, cu numele oficial de „Filarmonica de Stat Cluj”.

Trebuie menţionat faptul că tradiţia activităţii simfonice în Cluj datează de la începutul secolului al XIX-lea, fiind întreţinută succesiv de asociaţii ca Orchestra Teatrului Maghiar (înfiinţată în 1792), Societatea de Muzică, Cercul de Muzică.

In 1966 a luat fiinţă Orchestra de cameră a Filarmonicii, rod al colaborării cu reputatul dirijor oaspete Mircea Cristescu. în 1965, Filarmonica a lansat propriul său festival anual, „Toamna Muzicală Clujeana”, manifestare de referinţă continuată cu succes şi în prezent. în 1972, sub directoratul compozitorului Sigismund Todută (care i-a succedat lui Antonin Ciolan), a luat fiinţă Corul Filarmonicii, format de neuitatul maestru Dorin Pop, urmat de discipolii săi Florentin Mihăescu şi Cornel Groza.

February 2020

Concert simfonic – Tiberiu Soare

21 February, 7:00 pm - 9:00 pm
Auditorium Maximum, Str. Emmanuel de Martonne, nr. 1
Cluj-Napoca,400090Romania
+ Google Map

...

Find out more »

Concert simfonic – dirijor Mika Eichenholz

28 February, 7:00 pm - 9:00 pm
Auditorium Maximum, Str. Emmanuel de Martonne, nr. 1
Cluj-Napoca,400090Romania
+ Google Map

...

Find out more »
+ Export Events

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.