Poze: Deadhorse @ Gambrinus Pub

by | May 6, 2012 | Articole

5 mai, o zi de sâmbătă, în Gambrinus Pub e anunțat un concert de post-rock cu trupa americană Deadhorse, organizat de FRONT în colaborare cu website-ul post-rock.ro și desigur echipa Gambrinus. În deschiderea acestora au fost Fluturi pe Asfalt, o trupa locală tânără, care se învârt în același cerc muzical ca și colegii de scenă americani.

Deadhorse s-a înființat în anul 2009, luna august, în micul oraș Erie din Pennsylvania. Aceștia abordează un stil instrumental, pe care azi îl numim generic post-rock. Dacă ar fi să evit vreo catalogare aș spune că Deadhorse creează o paletă largă de culori muzicale, ce evocă o atmosferă calmă și melancolică, întregită de o structură subtilă și melodică a pieselor. Anul 2010 a văzut debutul acestora cu albumul „We Can Create Our Own World” prin Broken Circles Records. Deadhorse au lucrat în jur de 6 luni pe acest album, ce conține 7 piese pe parcursul a aproximativ 50 de minute. Cei 4 membri: Brian (chitară, programare, percuție), Rachel (pian, clapă), Tyler (chitară bas), Travis (chitară) și Craig (tobe, percuție) s-au pornit în anul 2012 într-un turneu global, care include Canada, Europa și China; cu această ocazie oprindu-se și la Cluj.

Din cauza unor probleme la granița cu Ucraina, Deadhorse au ajuns cu o mica întarziere, însă nu a fost o problemă așa gravă, deoarece s-au urcat băieții de la Fluturi pe Asfalt pe scenă și au cântat din răsputeri până ce au ajuns și americanii. Formația clujeană au întreținut publicul timp de o oră și ceva… între timp au ajuns și Deadhorse. La scurt timp după ce au despachetat aparatura, aceștia au făcut o probă rapidă de sunet și au pornit concertul. A fost un setlist compact însă mulțumitor, nu trebuie să uităm că sunt o trupa tânără și nu dispun încă de un catalog de piese prea complex. Au creeat o atmosferă plăcută și prietenoasă prin muzica interpretată și cuvintele dintre piese. Ne-am simțit totuși bine…

Tudor Buhățel

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This