Poze: Luna Amara @ Gambrinus Pub

by | Mar 10, 2012 | Articole

Concert: Luna Amara

După 9 luni de pauză, Gambrinus Pub sărbătorește revenirea pe piața pub-urilor clujene cu un concert Luna Amară. Prima reprezentație a băieților pe anul acesta (din Cluj) a venit cu o surpriză pentru public, debutul noului chitarist, Șerban Onțanu.

De data aceasta fără trupe în deschidere, băieții au urcat pe scenă la 22:40, oră perfectă (zic eu) de a începe un concert, nici prea târziu, nici prea devreme. Primele trei piese au fost interpretate în totalitate de Mihnea Blidaru (voce/trompeta/chitara), s-a început cu melodii mai vechi precum „Dizident” sau „În cercuri”.
Pe fondul protestelor din ultimele luni, piesa „Albastru” a sunat puțin diferit, astfel fiecare fan a cântat-o parcă cu mai multă ură, cu mai multă indignare față de sistem. S-au scandat și diverse lozinci de la manifestările din Piața Unirii și nici Roșia Montană n-a fost uitată.

În playlistul concertului și-au mai făcut loc și piese precum „Chihlimbar” – variantă acustică, „Asfalt”, binescunoscuta melodie „Pietre în alb” sau „Când totul a murit tăcut”. La bis s-au cântat patru piese, bineînțeles nu putea lipsi din tablou „Gri dorian”, „Somn” sau „Loc lipsă”. Concertul s-a terminat după 2 ore și-un sfert, cu un mic îndemn spre protest și „salvați Roșia Montană”. Desigur, tot publicul scanda „Salvați Roșia Montană” dar oare câti au fost la proteste sau măcar în Roșia?
Am participat la proteste, am vorbit pe tema protestelor, am scris despre proteste. Pe Mihnea l-am văzut aproape tot timpul în mijlocul protestatarilor, știm cu toții de ce parte e și ce crede, însă acum vin cu o întrebare adresată vouă: Ce credeți despre aceste îndemnuri de la concerte? Își fac efectul sau scandăm doar ca să ne aflăm în treabă?

Oricum, băieților de la Luna Amară le mulțumim pentru concertul de aseară și să ne vedem la cât mai multe concerte.

Teo Cabut

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

O alta galerie gasiti si aici.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This