Poze: Venetian Snares @ Gambrinus Pub

by | Oct 4, 2012 | Party

Venetian Snares / Poliglot / Drumskill Crew

Concertul cu Venetian Snares a fost anuntat pe facebook cu mai bine de o luna in urma, odata cu infiintarea agentiei de booking clujene “The Shelter Agency”, orientata inspre domeniul evenimentelor alternative. Desi Venetian Snares nu este primul concert al agentiei tinere, el este cu siguranta cel care va lansa (poate chiar propulsa) cariera acesteia. Astfel pe data de 3 octombrie a trecut si Venetian Snares prin Cluj Napoca, mai exact in Gambrinus.

Inainte sa trecem la descrierea eventului, voi face o scurta prezentare a artistului pentru cei care nu sunt familiari cu acesta.
Venetian Snares, pe numele sau real Aaron Funk, este un muzician si dj Canadian din Winnipeg, Canada. Aaron nu abordeaza un stil anume, ci exploreaza o paleta larga de genuri muzicale printre care: breakcore, drum & bass, noise, IDM (Intelligent Dance Music) si chiar muzica orchestrala sau clasica. Cand a fost intrebat intr-un interviu despre mixtura eclectica a genurilor pe care le inglobeaza intr-un album sau concert, aceasta a definit-o drept “suprarealism”. Cariera artistului a implinit 20 de ani de curand (debutul sau fiind in 1992), in timpul careia acesta a lansat peste 50 de materiale discografice la diverse case de discuri cunoscute (History of the Future, Isolate/DySLeXiC ResPonSe, Addict, Zod, Distort, Sublight, Low-Res, Planet Mu sau Hymen), sub diverse pseudonime pe langa cel de Venetian Snares si anume: Snares Man!, Snares, Vsnares, BeeSnares, Last Step sau chiar o colaborare cu Chris McDonald si John Frusciante (RHCP) sub numele de Speed Dealer Moms. Pe langa numeroasele recenzii pozitive obtinute de-a lungul anilor, artistul canadian a fost laudat chiar si de regretatul DJ britanic John Peel pentru abilitatile sale. Reperotriul lui Venetian Snares este realizat prin procesul numit „sampling”, adica imbinarea/suprapunerea/aranjarea mai multor sunete; iar pe langa abilitatile sale de „programare”, acesta este de asemenea un multi-instrumentist veritabil, avand cunostiinte privind: chitara, tobele, percutia, kazoo-ul, chitara bas, pianul, clavecinul, viola, vioara, violoncelul sau sintetizatorul.

Evenimentul a inceput la ora 10 fix, cu setul lui Poliglot, ajutat de visuals-urile Setsunei. Iuliu Pichler, zis si Poliglot, ne-a oferit timp de mai bine de 2 ore un mix eclectic si cursiv de muzica electronica, ceea ce multi ar numi IDM. Candva inainte de 12 jumate a urcat pe scena Venetian Snares, care a schimbat total sound-ul. De la prima piesa a inceput nebunia: o explozie haotica de sunete menita sa distruga orice regula sau notiune fixa privind modul in care se poate realiza un aranjament muzical. Set-ul mixat de artist poate fi perceput drept „breakcore” cu diverse alte influente. Imi este foarte greu sa descriu ce am auzit, insa structura pieselor poate fi descrisa dintr-un anumit punct de vedere. Ne putem inchipui o linie melodica (de obicei o voce sau un instrument cu coarde) peste care se adauga numeroase straturi de percutie agresiva. Mai explicit de atat nu pot fi privind sound-ul. In completarea muzicii au fost visuals-urile (tot de Setsuna), proiectate in paralel cu ajutorul a 2 proiectoare, pe 2 pancarte colorate; realizate de echipa Gambrinus special pentru acest eveniment. Oamenii s-au simtit bine, unii dansau, altii meditau asupra texturilor sonore multiple cu care erau bombardati. After party-ul a fost asigurat de catre Drumskill Crew, acestia avand peste 5 ani experienta in muzica electronica, in special dnb, dubstep, grime si glitch.

Per total a fost un eveniment reusit, felicitari celor de la The Shelter Agency si Gambrinus Pub!

Tudor Buhăţel

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

O alta galerie aici.

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This