fbpx

Te-ai întrebat recent dacă este ilegal să numeri cărți la Blackjack?

by | Aug 10, 2022 | Diverse

Numărarea cărților este o strategie de blackjack folosită pentru a determina dacă jucătorul sau dealerul are un avantaj la următoarea mână. Numărătorii de cărți sunt jucători avantajoși care încearcă să depășească avantajul casei de joc prin numărarea continuă a cărților cu valoare mare și mică distribuite. În general, aceștia pariază mai mult atunci când au un avantaj și mai puțin atunci când dealerul are un avantaj.

Cu toate acestea, mulți oameni nu realizează că numărarea cărților este reală.

Deși nu este la fel de ușor (sau practic) cum o fac multe filme să pară, numărarea cărților este un lucru foarte real. Și reprezintă un risc real pentru cazinourile terestre care nu oferă un bonus fara depunere. Fie că este vorba de cazinourile din Atlantic City, de cazinourile din Las Vegas sau de cazinourile mici, locale, numărătorii de cărți pot fi găsiți peste tot.

Este legală numărarea cărților?

Numărarea cărților fără niciun ajutor extern nu este ilegală. În Statele Unite, cazinourile își rezervă dreptul de a îndepărta persoanele din cazinou dacă le suspectează că numără cărțile. De exemplu, Ben Affleck, care este un numărător de cărți de succes la blackjack, este interzis în cazinoul Hard Rock pentru că a fost prins numărând cărțile. Cazinoul ar putea stabili limite de pariere pentru anumiți jucători, de asemenea, pentru a-i descuraja să numere cărțile.

Instanțele nu au putut găsi nicio dovadă că numărătorii de cărți trișau în vreun fel.

Deoarece singurul instrument folosit de numărătorii responsabili sunt ochii și creierul, nu exista nicio posibilitate ca această practică să fie considerată ilegală.

Cu toate acestea, există o capcană. Dacă încercați să numărați cărțile în cazinouri, trebuie să vă asigurați că nu folosiți niciun instrument extern. Nu aveți voie să scrieți numerele, să folosiți un calculator sau un alt gadget electronic, sau ajutorul altor jucători.

Cum să numeri cărțile în mod corect

Am vrut să știu dacă este ilegal să numeri cărțile. Am descoperit că numărarea cărților nu este interzisă prin lege în marea majoritate a situațiilor.

În ciuda acestui fapt, dacă un cazinou vă poate detecta numărând cărțile, în general nu vă va lăsa să o faceți pentru foarte mult timp sau deloc. Prin urmare, obiectivul principal al unui numărător de cărți este de a evita să fie descoperit.

Aș recomanda ca schimbarea frecventă a cazinourilor să fie primul lucru pe care îl puteți face pentru a evita să fiți detectat. Dacă alternativele tale sunt limitate, trebuie să faci tot posibilul să te amesteci în fundal.

V-aș recomanda să evitați să faceți jocuri super fanteziste care adaugă doar o mică fărâmă de valoare așteptată în primul rând și, cu siguranță, evitați să faceți pariuri masive după ce ați pariat puțin timp.

Istoria număratului de cărți

Are o istorie îndelungată și complicată. Majoritatea experților o atribuie matematicianului american Edward O. Thorp. Acesta este considerat în mare parte ca fiind inventatorul numărătorii de cărți. El a publicat o carte intitulată Beat the Dealer în 1962. În această carte el oferă tactici de pariere și de joc pentru cel mai bun joc posibil. Deși tehnicile matematice pe care le discută sunt corecte din punct de vedere matematic, unele dintre ele nu mai sunt relevante, deoarece cazinourile terestre moderne iau măsuri de precauție suplimentare pentru a zădărnici numărătorii de cărți.

Singurii numărători de cărți legitimi se găseau în cazinourile din Atlantic City și pe site-urile din Las Vegas înainte de debutul cărții Beat the Dealer. Jess Macrum a fost unul dintre acești pariori. Ei au creat originalul sistem complet de numărare a punctelor.

Al Francesco, pe de altă parte, are reputația de a fi cel mai mare numărător de cărți din toate timpurile. Pe lângă faptul că a creat jocul de blackjack în echipă, l-a învățat și pe Ken Uston cum să numere cărțile.

A creat un grup cu Uston, Tommy Hyland și alții (cunoscut sub numele de MIT.) Era o echipă de experți în numărarea cărților care au făcut milioane jucând în cazinourile terestre americane. Și-au publicat toate secretele în mai multe cărți. Datorită acestui fapt, a fost mai simplu pentru cazinourile fizice să ia măsuri drastice împotriva numărătorilor de cărți.

Tehnici de numărare a cărților

La blackjack, principiul fundamental este că cărțile mari sunt avantajoase pentru jucător, în timp ce cărțile mici sunt avantajoase pentru dealer. Numărătoarea este modificată atunci când fiecare carte primește o valoare pozitivă, negativă sau zero de către numărătorul de cărți, care atribuie, de asemenea, o valoare fiecărei cărți. Dacă există o concentrație mai mare de cărți mari sau mici în pachet, numărătoarea curentă va indica atunci dacă este mai probabil să câștige sau să piardă runda următoare. Există o concepție greșită conform căreia numărătorii de cărți trebuie să aibă o memorie superbă, deoarece trebuie să-și amintească cărțile împărțite. Acest lucru nu este adevărat, deoarece tot ce trebuie să faceți (dacă folosiți metoda hi-low, de exemplu) este să adăugați sau să scădeți unu din numărul curent.

Numerația într-un grup
Dacă ați văzut filmul 21, știți ce se întâmplă. Pentru asta este nevoie de “spotteri”, un grup de jucători la mai multe mese de blackjack. Atunci când Aceștia joacă cu suma minimă de miză – adică atunci când numărul de pariuri este destul de mare – îi semnalează jucătorului vedetă să se alăture jocului și să parieze mult.

Numărarea inversă
Numărarea înapoi este practica de a număra cărțile altor jucători de blackjack în timp ce rămâi neimplicat în joc. Numărătorul de cărți va începe să joace de îndată ce decide că merită să intre în joc. Această strategie nu poate fi folosită întotdeauna, deoarece multe cazinouri nu permit jucătorilor să intre în joc în mijlocul pantofului.

Concluzie

Numărarea cărților este o abilitate greu de stăpânit, așa că va trebui să muncești mult înainte de a fi gata să mergi la cazinou. Și când o vei face, chiar dacă poți număra cărțile mai bine decât echipa MIT, vei fi prins în cele din urmă.

Tags:

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This