Stiri

Post BEST Engineering Competition

Faza locală a competiţiei inginereşti Best Engineerng Competion, organizată de BEST Cluj-Napoca, a ajuns la final, după patru zile în cadrul cărora studenţii politehnisti s- au întrecut în cadrul mai multor probe.

Prima zi de competiţie a avut loc luni, 6 decembrie, zi care a debutat cu competiţia de Case Study. În cadrul acesteia, patru echipe formate fiecare din câte patru studenţi au lucrat împreună nu mai puţin de cinci ore pentru a află soluţia la o situaţie de cutremur de gradul 7, la nivel unei ţări. Aceştia au trebuit să-şi imagineze că reprezintă puterea decizioanala a unui stat dezvoltat care are în subordine un alt stat ce urmează să fie lovit de un cutremur într-o oră. Studenţii au trebuit să elaboreze un plan în care să prezinte măsurile luate pentru ajutorarea respectivului stat, în timpul pe care îl aveau la dispoziţie înaintea producerii dezastrului. De asemenea, aceştia au trebuit să prezinte şi modalităţile prin care vor ajuta la restructurarea ţării în prima săptămână de după eveniment. Prezentarea a fost formată din două părţi, una înainte de cutremur şi una de după cutremur. Modul de prezentare a rămas la latitudinea fiecărei echipe. Câştigătorii sunt 4 studenţi de la facultatea de Arhitectură care au avut cea mai bună prezentare şi soluţia cea mai eficientă.

Cea de-a doua zi a continuat cu competiţia de Team Desing, în cadrul căreia s-au întrecut şase echipe formate din câte patru studenţi. În cadrul acestei probe participanţii au trebuit să construiască o maşinuţă autopropulsată, imaginându-şi că sunt în anul 2012 şi o erupţie solară de proporţii uriaşe a lovit planeta, iar toate sistemele electrice au fost instantaneu distruse. Studenţii reprezentau o companie de transport care şi-a propus să construiască un prototip pentru un mijloc de transport nedependent de electricitate având la dispoziţie doar un număr limitat de materiale: Patent Ciocan Gluegun cu rezervă Cuie Bandă izolatoare de culori specifice Şuruburi Şurubelniţă Fierăstrău Bucată de lemn Sârmă Scotch 3 roţi.

Maşinuţa autopropulsată trebuia construită pe bază de elastice, sfoară sau orice altă metodă la care studenţii s-au gândit şi pe care să le testeze. Probele practice au fost: viteză pe 5m, tragerea greutăţii şi săritură (distanţă). S-au mai notat: prezentarea, originalitatea şi creativitatea. Câştigătorii au fost aleşi de juriu.

Atât echipa câştigatoare la Case Study, cât şi cea de la Team Desing, vor merge la faza regională a BEC, care se va desfăşura în acest an la Chişinău. În cazul în care aceştia vor ieşi câştigători şi acolo, au şansa să reprezinte Clujul la competiţia europeană din Turcia. Tot în ziua a două a avut loc şi o prezentare din partea companiei BRD, special numai cu ofertele bancare pentru studenti.

În cea de-a treia zi a avut loc competiţia companiei EBS, în cadrul căreia participanţii au trebuit să implementeze un frame work simplificat pentru dezvoltarea unei aplicaţii web. La aceasta competiție au participat cinci echipe de câte patru studenți, echipa caștigătoare este formată din trei baieți și o fata, studenți în anul patru.

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Sun 16

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Sun 16

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Sun 16

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Sun 16

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Sun 16

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC