Savages – vă mai aduceţi aminte de Oliver Stone?

Home $ Cinema $ Savages – vă mai aduceţi aminte de Oliver Stone?

by | Sep 12, 2012 | Cinema

Zilele trecute a avut loc premiera celui mai nou film regizat de Oliver Stone, intitulat Savages. Cum probabil unii dintre voi nu ştiţi cine este acest regizor, am să vă spun doar că domnul Oliver Stone era cunoscut ca un ”patriot” veritabil, care în filmele sale ilustra adevărata faţă a Americii şi a culturii sale. Prin filmele sale, Platoon, Born on 4th July şi Wall Street, Oliver Stone şi-a creat un renume şi a arătat lumii că frumuseţea culturii americane are şi o parte întunecată. În anii 90, Stone a continuat să surprindă cu câteva filme excelente – JFK, Natural Born Killers, The Doors, ca apoi să se afunde într-un anonimat din care sperăm să iasă cu acest film. Savages vine pe marile ecrane la doi ani de la insuccesul Wall Street: Money never sleeps şi ne oferă o poveste violentă, o călătorie prin lumea drogurilor şi a mafiei.

Aşteptat cu nerăbdare de fanii regizorului, dar şi de criticii de peste ocean dornici să vadă dacă Stone mai poate să încânte cu talentul lui, Savages a primit review-uri diferite. Dacă unii îl critică pentru sfârşitul plat al unei poveştii bune inspirată după romanul cu acelaşi titlu scris de Don Winslow, alţii îl laudă pentru o poveste complexă cu o distribuţie bună şi scene regizate aproape perfect. Că tot am vorbit de distribuţie, vă spun că în centrul atenţiei se află, John Travolta, Benicio del Toro(Traffic şi 21 Grams) şi Selma Hayek.

Cel mai probabil Savages nu se va ridica la nivelul filmelor din anii 80, dar sunt sigur că va fi o experienţă interesantă, o plăcere cinefilă pentru cei cărora le-a fost dor de Oliver Stone sau pentru cei care nu s-au mulţumit cu Traffic-ul lui Soderbergh sau cu puţinele filme bune despre traficul de droguri prezente în cinematografe.

Savages: site / fb

Marian Iuga, FilmSinopsis

Savages ruleaza în această săptămâna la Cinema Florin Piersic, Cinema Odeon si Cinema City. Programul si orele le gasiti aici.

Voi aţi fost la film? Cum vi s-a părut?

ClujLife & FilmSinopsis aduc în discuţie, în fiecare săptămână, premierele la cinematografele din Cluj şi recomandările / recenziile noastre în materie de filme.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!