Oxia @ Boiler Club

Home $ Articole $ Oxia @ Boiler Club

by | Oct 29, 2012 | Articole

Oxia / Mihai Popoviciu / Just D’Light

Pret intrare: 20 lei inainte de h00.00 / 30 lei dupa h00.00

Născut în 1971, în Grenoble (France), Olivier Raymond a prins gustul muzicii ”black” (disco & funk) chiar din adolescență. În timpul colegiului, prietenia lui Olivier cu Stéphane Deschezeaux s-a materializat într-o emisiune radio dedicată Funk-ului, la un post local, când Olivier avea doar 15 ani. Iată de unde și debutul său în arta mixingului.
Primele sale influențe au venit din spectrul electro-funk, italo-disco, new-wave (Depeche Mode, New Order) și scena house timpurie din Chicago și New York.

Deja, în 1991, Stéphane și Olivier își cumpăraseră primele echipamente și începeau să compună muzică. La scurt timp, Olivier a devenit DJ rezident într-un club din Grenoble, făcând astfel primii pași concreți spre o carieră în muzica electronică.

Abia în 1994, experimentele celor doi au devenit oficiale, sub numele de scenă – ‘Oxia’. În anul următor, Olivier înființează Ozone Records împreună cu Kiko, iar Oxia își lansează primul EP (sub influența sunetului techno american à la Jeff Mills, Robert Hood și Damon Wild). Alături de Stéphane, cei doi au continuat să lanseze și alte EP-uri, dar la sfârșitul anilor ‘90 au hotarât să se separe, Olivier continuând să mixeze solo sub numele de Oxia.

După o serie de alte EP-uri, Oxia lansează primul său album solo de debut – ”24 HEURES” – la labelul Goodlife, în 2004, un mix de groovy techno și deep electro. Pe lângă atenția din partea presei internaționale, albumul este clasat pe locul 5 în topul ”Best Album”, aparținând celor de la Trax Magazine.

După o perioadă lungă petrecută în turnee, Oxia a revenit în 2006 pe scena muzicală cu o serie de remixuri. ‘Domino’ (labelul German Kompakt) devine un hit mondial, fiind promovată de absolut fiecare DJ existent la ora actuală. Cireașa de pe tort a sosit în 2008 când Oxia se clasează pe locurile 2 și 3 în clasamentul Beatport Music Awards la ‘Best Remix’ și ‘Best Techno Artist’.

Cererile pentru prezența lui pe diferite scene din lume au început să curgă, contribuind la deja plina agendă, și culminând cu cererile pentru DJ battle-ul său împreună cu bunul său prieten Agoria.

În 2009, în luna octombrie, Oxia lansează EP-ul ‘Sun Step’ atingând imediat locuri de top în clasamente ca Beatport și Resident Advisor. În 2010, alături de Nicolas Masseyeff, lansează ‘Keep the drums’. Mai mult, remixează una din piesele lui Nicolas, lansează ‘Less time’ (Infiné Music) pentru prietenul său Agoria și dă naștere unui alt EP (‘Plastic Bed’) alături de Eric Borgo.

2011 ne aduce o compilație aniversară semnată Oxia, pe care putem găsi o piesă nelansată până atunci, numită ‘Meaningful’. Pentru ultimul său album, lansat în mai 2012, Oxia s-a decis să lase la o parte patternurile muzicii electronice ”la modă” și să se folosească în schimb de muzica House clasică. ‘Tides of Mind’ ne aduce prezențe vocale ca Miss Kittin, Mesparrow și Scalde și un album atât pentru amatorii muzicii electronice, cât și pentru clubberii înrăiți!

După atât de mulți ani în industria muzicii, Oxia se află în continuare în topul scenei de muzică electronică, fiind tot timpul în pas cu influențele existente, rămânând însă fidel stilului său propriu și inconfundabil!
http://www.oxia-dj.com/

#Concurs: Punem la bataie 5 invitatii pentru acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postezi pe facebook urmatorul mesaj: “ClujLife.com mă scoate din casă!” si sa revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare!
Invitațiile sunt valabile PÂNĂ la ora 00:00!
Castigatorii au fost anuntati.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!