Rangleklods @ Gambrinus Pub

Home $ Party $ Rangleklods @ Gambrinus Pub

by | Dec 10, 2012 | Party

Rangleklods [DK] / Poliglot / Dr. Strangelove

Pret intrare: 10 lei

Pe parcursul anilor trecuti, compozitorul danez Esben Andersen si-a castigat un renume in cercurile subterane din Berlin, Aarhus si Copenhaga, prin neobositele si intensele spectacole live electronice.

Muzica acestuia capteaza prin transparenta, oferind subconstientului sansa de a-si crea propriile impulsuri creative, intelegand utilizarea jucausa a computerului si limitele sale de neatins ca instrument muzical.Sunetul consta in pasaje instrumentale si noise, combinate cu tipare sonore digitale si intens mixate, presarate pe alocuri cu
secvente minimale, chiar si “wall of sound”.

Rangleklods sta indubitabil sub semnul originalitatii, de la deumire, pana la sunet. Odata invaluit in mixajul siropos, veti intelege de ce. Beaturile nu isi urmeaza traseul desemnat, vocea taie ca norii cerul insorit, instrumentele lovesc taios. Experimentele sonore transmise prin o voce profunda, carismatica, creaza un univers ce indrazneste sa vorbeasca direct emotiilor ascultatorului. In timpul concertelor, Rangleklods darama cliseul electronic – telul absolut este pierderea controlului.

Ep-ul de debut, “Home” a aterizat in ritm de pulsatii hipnotice, ‘Young and Dumb” avand acea zvacnire familiara, minimalista si naiva. Lucrurile ajung la climax abrupt – “that’s why I only do girls I barely just like“ – dar nu s-au sfarsit. Vocea lui Andersen ne aduce aminte de un Chris Martin tinerel, o versiune mai sinistra si sumbra, infinit mai seducatoare.

Albumul de debut, “Beekeeper”, lansat in martie, este inca digerat si absorbit de scena europeana, dar Rangleklods reuseste sa imbine ambitia si accesibilul, facandu-ne sa intelegem autenticul, originalitatea si curajul. Dupa aparitia la ‘SPOT Festival 2011’ , mai apoi cantand in deschidere la Veto, sau inlocuindu-i in noiembrie pe Django Djano la Harpa Silfurberg, ei vin si in Cluj Napoca. Pregatiti-va pentru un show bizar si intrigant.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!