Waldeck, în premieră în Transilvania la festivalul Jazz in the Park

Home $ Știri Cluj $ Waldeck, în premieră în Transilvania la festivalul Jazz in the Park

by | Apr 19, 2013 | Știri Cluj

Artistul vienez Waldeck, o legendă vie a swing-ului contemporan, va fi prezent pentru prima dată în fața publicului din Transilvania, în cadrul festivalului Jazz in the Park, eveniment care va avea loc în perioada 21-23 iunie, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Waldeck a început să cânte la pian la frageda vârstă de 6 ani și a lansat până în prezent 6 albume, muzica lui fiind considerată un delicios melanj de trip-hop și muzică clasică. “Ballroom Stories”, ultimul album al artistului, ne aduce aminte de balurile dansante ale anilor ’20 și multe dintre piesele incluse pe acesta vor face deliciul publicului la evenimentul în aer liber.

Născută în America anilor ‘70, ideea Jazz in the Park înseamnă un week-end de muzică bună într-un spațiu verde, deschis publicului larg.

Prima ediție a festivalului reprezintă o premieră în România și presupune trei zile de variații de jazz, blues și muzică clasică în parc, în aer liber. Cele trei scene amplasate în Parcul Central din Cluj vor găzdui concertele a 25 de artiști români și internaționali. În plus, festivalul propune clujenilor lecții de muzică și dans, târguri de carte, artizanat și antichități, o cafenea în aer liber și alte surprize.

O altă atracție a festivalului este proiectul Acustic al celor de la Vița de Vie, care este și cel mai nou album al consacratei trupe românești. Astfel, în cadrul Jazz in the Park, publicul va putea asculta live reorchestrarea celor mai apreciate piese  ale repertoriului artiștilor, creat in 16 ani, într-un stil unic, ce merge uneori până la clasic, jazz sau bossanova.

Ceilalți 23 de artiști care vor concerta pe scenele Jazz in the Park urmează a fi anunțați de către organizatori în următoarele două săptămâni pe site-ul www.jazzinthepark.ro sau pe pagina oficială de Facebook a festivalului: www.facebook.com/jazzintheparkromania.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!