Transilvania Talent Lab la cea de-a treia ediție

Home $ Știri Cluj $ Transilvania Talent Lab la cea de-a treia ediție

by | Mar 18, 2014 | Știri Cluj

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și Asociația Culturală Control N vor organiza cea de-a treia ediție a Transilvania Talent Lab (TTL) – o platformă de training pentru încurajarea şi şlefuirea talentului profesioniştilor şi amatorilor în domeniul filmului, inaugurată în urmă cu doi ani în cadrul celei de-a 11-a ediții a TIFF-ului.

Programul îşi propune să contribuie la perfecţionarea unor tineri cineaşti, la descoperirea unor talente noi şi la dezvoltarea unor proiecte aflate în diferite faze de producţie.

Transilvania Talent Lab 2013 se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 1 – 5 iunie 2014 în cadrul celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). TTL se adresează atât profesioniștilor, cât și amatorilor, și este primul program de training din România dedicat în egală măsură atât realizatorilor de film, cât și celor interesaţi de zona de organizare de eveniment şi management cultural, artiştilor vizuali şi creatorilor de conţinut online şi cross-media.

Timp de 5 zile, 15 oameni pasionaţi de film şi new media vor parcurge toate etapele realizării unui film şi unui eveniment cultural în sfera cinematografică.

Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, producţie, crowdfunding, marketing, distribuţie sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF.

Transilvania Talent Lab este structurat în 3 module de lucru, adresate tuturor participanţilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 – Marketing, Distribuţie și Management Cultural.

Ediția de anul trecut a TTL-ului a reunit la Cluj o serie de profesioniști din domeniu precum Nik Powell (trainer principal al modulului de Dezvoltare), Jean De Forêts și Sirkka Möller (traineri principali ai modulului de Producție, cu un focus pe ficțiune, respectiv film documentar), Marta Lamperova (trainer principal al celui de-al treilea modul TTL – Marketing, Distribuție și Management Cultural). Alături de trainerii principali ai modulelor, participanții TTL 2013 au avut ocazia să îi mai întâlnească, în cadrul unor seminarii speciale, pe Frederic Boyer (Director Artistic al Tribeca Film Festival), Claire Downs (script consultant), Lucian Georgescu (scenarist și regizor), Oana Radu și Elvira Lupșa (reprezentantele Romanian Film Initiative), Valentina Miu (director MediaDesk România).

Programul Transilvania Talent Lab include și o serie de masterclass-uri de film susținute de invitați de marcă ai Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Ediția de anul trecut a TTL-ului a inclus 3 masterclass-uri, care i-au avut ca invitați pe directorul de imagine Ed Lachman, compozitorii Adrian Enescu și Vasile Șirli și pe regizorul de film, Sebastian Lelio.

Participanţii Transilvania Talent Lab trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. Toți cei selectați vor beneficia de acreditare, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele marca TIFF 2013.

Înscrierile se derulează în perioada 14 martie – 27 aprilie 2014. Cei interesaţi să participe la cea de-a treia ediţie TTL trebuie să se înscrie online pe www.tiff.ro, urmând paşii aplicaţiei electronice: http://tiff.ro/content/inscriere-online.

Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, sumă care acoperă cheltuielile de cazare şi masă la Cluj pe perioada programului, accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF şi include training-ul specializat acordat participanţilor. Pentru participanții care locuiesc în Cluj-Napoca, taxa este de 75 de euro. Cei 15 participanţi vor fi selecţionaţi pe baza aplicaţiei, iar cea mai bună dintre ele va fi câştigătoarea Bursei Transilvania Talent Lab.

Pentru mai multe detalii despre Regulamentul training-ului și despre desfășurarea acestuia vă rugăm să accesați www.tiff.ro sau să scrieți la adresele [email protected], [email protected] și [email protected].

Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc între 30 mai și 8 iunie, la Cluj-Napoca.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!