Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule? @ TNC

Home $ Articole $ Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule? @ TNC

by | Apr 23, 2014 | Articole

Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule? @ Teatrul National “Lucian Blaga”

Intrare: VIP – 90 lei/ Cat.I – 80 lei./ Cat.II – 70 lei.

Din seria spectacolelor fara cusur, puse in scena si jucate de profesionisti, isi face simitita prezenta o noua piesa de teatru de exceptie, intitulata ”Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, o dramatizare dupa ”Morometii” de Marin Preda, conceputa de cunoscutul realizator de televiziune Catalin Stefanescu si regizata de Alexandru Dabija.

Dupa succesul inregistrat pe scenele din Bucuresti, a venit si randul iubitorilor de teatru din Cluj, sa descopere si sa vizioneze productia ”Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, spectacol ce va avea loc in data de 14 mai la Teatrul National din Cluj- Napoca, incepand cu orele 19:00.

Conceput ca un dialog intre doua personaje exponentiale – Ilie Moromete si Cocosila, montarea prezinta intalnirea cu doi actori magistrali, Marcel Iures (Moromete), un artist al nuantelor hatre si George Mihaita (Cocosila), in acelasi registru al firescului absolut, cum ne-a obisnuit de la inceputul carierei pana la ultimul rol. Spectacolul prilejuieste numeroase momente de ilaritate, precum si reflectii asupra universului romanesc realist si mitic. ”Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, una dintre cele mai apreciate piese de teatru ale momentului, s-a dovedit a fi o punere in scena emotionanta si profunda, ce starneste hohote de ras, dar si sentimente tulburatoare.

Nu prea stiu cum e sa vorbesti despre tarani intr-o lume care are ”casa la tara”. Nu prea stiu cum e sa fii mare scriitor cand “intri in manuale”. Sau cand breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultura cu mancarurile si creatorii ei. Mi-e frica de tarani si de dramaturgia contemporana. Pe de alta parte, am vrut dintotdeauna sa vad o piesa cu tarani. Si, uite ca am parte de ea.

Ma bucur, asta e cuvantul. Ma bucur de piesa lui Catalin Stefanescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George si Marcel. Asa e la noi, ne bucuram de toate prostiile.” – regizorul Alexandru Dabija.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!