Party

Mixhell / Karpov Not Kasparov / Alexandru Jijian

Mixhell [Igor Cavalera & Laima Leyton] / Karpov Not Kasparov / Alexandru Jijian
Casa de Cultura a Sindicatelor – Piata Unirii #24

ACCES: 20 <23:00> 30

MIXHELL
Igor Cavalera este cunoscut pentru rolul sau in iconica trupa Sepultura, fiind in anii ’90 unul dintre cei mai buni percutionisti din aria metal. A reusit sa se reinventeze cu un proiect incitant si fresh, MIXHELL, o colaborare intre el, sotia lui si Max Blum, fiind o fuziune exploziva a celor mai energice elemente din rock si electronica. Adaugati aestui trio productia lui Gui Boratto si contributii a membrilor din Dillinger Escape Plan si LCD Soundsystem.
Single-ul de debut, “Exit Wound” este o tranzitie oarecum fireasca a unui artist metal in aria electronica, rezultand intr-o felie de industrial cu un puls techno. Albumul de debut, “Spaces” iese in evidenta cu elemente tropicale disco-techno, de o vibranta a la Soulwax, dar infinit mai agresiva.
Prestatiile live incorporeaza o multitudine de sample-uri, explorand genuri ca Electroclash, Hip Hop, Cyber Punk si dark Rock’n’Roll. Datorita abordarii muzicale, MIXHELL a devenit o provocare atat pentru eclecticii amatori de muzica metal, cat si pentru comunitatea dance underground.

Karpov Not Kasparov
Proiectul Karpov not Kasparov s-a nascut în 2009, ca urmare a jocului dintre tobe si un sintezator vintage. Ulterior, au fost integrati un artist de vizualuri si doi artisti de dans contemporan. Astfel, s-a nascut un spectacol experimental care combina actul teatral cu muzica creata instantaneu, ca o coloana sonora live. De cele mai multe ori, spectacolele sunt gazduite de locuri neconventionale (frizerii, biblioteci, aziluri de batrîni, în veceul unui restaurant sau într-un magazin de încaltari).
În toamna lui 2011 au lansat un EP electronic numit ”Soundtrack for a Game of Chess”. La foarte scurt timp, EP-ul a fost considerat cea mai buna lucrare muzicala a anului, de Radio Romania Cultural si Radio Europa Libera, iar Vice Magazine l-a numit ”albumul lunii”. In 2012, proiectul a renascut pe scenele locale, dupa care a urmat un prim turneu european. De atunci, a urmat un sir lung de conecrte live.

Alexandru Jijian
Alexandru Jijian are propria viziune asupra scenei de muzica electronica din Romania si lucreaza din greu la acest lucru pentru a-l aduce la viata. Este constant fascinat de simpla muzica ambientala, cu synth-uri prelungi si armonii frumoase. Acestea din urma sunt evident reminescenta anilor ’70, o perioada la care doar se poate visa, însa se poate simti atunci cand il ascultam mixand. A împartit scena de-a lungul anilor cu greii Jeff Mills, Miss Kittin, SIS, Alex Under, Joseph Capriati, Luciano, Marcel Dettmann, Lawrence, Pantha Du Prince, Paul Ritch, Levon Vincent, Cristian Varela, Nina Kraviz, Apparat, Chris Liebing, Ambivalent sau Umek.

ClujLife - Te scoate din casă

Instagram

Ultimele articole

Librării #cool în Cluj

Cu siguranță nu puține au fost momentele în care te-ai oprit din plimbarea de seară pentru a admira vitrina unei librării, tot timpul dichisită cu multe titluri misterioase care așteaptă …

Evenimente viitoare

Thu 27

Maria – Regina Tuturor

1 January, 1970, 12:00 am - 28 June, 2019, 9:30 pm
Thu 27

Napoca Swing Festival 2019

21 June, 12:00 pm - 23 August, 11:00 pm
Thu 27

Expoziţia Absolvenţilor UAD 2019

22 June, 6:00 pm - 30 June, 6:00 pm
Thu 27

Women of Cluj

24 June, 4:00 pm - 1 July, 6:00 pm
Thu 27

Kamikaze Party

26 June, 10:00 pm - 27 June, 5:00 am

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.