Platforma culturală TiMAF

by | Apr 16, 2015 | Știri Cluj

Platforma culturală TiMAF este un proiect inițiat de Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania.  Acesta își propune să participe activ la creșterea nivelului de înțelegere a artei prin activarea publicului larg, implicându-l direct în actul de cultură.

Platforma culturală TiMAF este un proiect complex cu o abordare unică în România a cărui principal scop este să reducă distanța față de evenimentele culturale centrale. Prin intermediul acestei platforme vor fi demarate o serie de evenimente pre și post TiMAF care vor avea un impact major în ceea ce privește educarea culturală a publicului clujean.

Acest proiect, lansat sub sloganul Let’s get ARTivated, își propune să aducă arta în toate formele ei mai aproape de locuitorii clujeni. De data aceasta zona de desfășurare a evenimentelor nu va fi doar cea centrală, evenimentele fiind gândite să activeze cinci cartiere din oraș. Activitățile și workshopurile demarate prin intermediul platformei sunt menite să facă arta mai accesibilă publicului larg.

Prin intermediul „Platformei culturale TiMAF” se vor desfășura, în acest an, evenimente variate, destinate celor opt arte: teatru, muzică, dans, film, literatură și poezie, artă grafică, fotografie și artă tradițională, dar și evenimente în care vor fi îmbinate diferite domenii artistice.

Un alt aspect important este legat de încurajarea, susținerea și promovarea tinerelor talente, astfel  cei prezenți la evenimente vor avea ocazia să participe la diferite ateliere de mediere artistică prin intermediul cărora vor putea să își exerseze abilitățile sau să își descopere talentele.

Pe parcurul demarării proiectului clujenii vor avea ocazia să participe la zece astfel de ateliere. Activitățile din cadrul atelierelor vor fi întregite cu două evenimente care vor îmbina mai multe tipuri de artă și cultură. Primul dintre acestea împletește într-un mod original Teatrul, Muzica și Literatura, pe când cel de al doilea va evidenția elementele comune în ceea ce privește muzica tradițională la românii, maghiarii și rromii din Transilvania.

„Ne propunem ca prin această platformă să aducem arta și cultura cât mai aproape de publicul clujean. Platforma culturală TiMAF este un proiect gândit pentru a aduce cultura în cartiere. Acesta se adresează în special tinerilor al căror acces la evenimentele culturale dorim să-l încurajăm. Ne propunem ca prin evenimentele pe care le vom desfășura să aducem cultura cât mai aproape de oameni, să reinvetăm spațiile publice, să îmbinăm diferite arte, să facem cunoscute și alte tipuri de culturi, adică să activăm publicul și să-i creștem interesul în ceea ce privește manifestările artistice” a declarat Bogdan Buta .

Tags: timaf

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This