5 super apartamente din Cluj listate pe Airbnb

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 super apartamente din Cluj listate pe Airbnb

by | Apr 27, 2015 | Recomandări

Airbnb este o platformă unde îţi poţi lista apartamentul, casa sau camera pentru turişti. O combinaţie între Booking.com, care este pentru hoteluri, şi Couch Surfing, potrivit pentru cei fără prea mari pretenții. Pe Airbnb sunt listate și oferte de la hosteluri, însă accentul este pus pe camere și apartamente / case. Practic, oricine are un spațiu liber de cazare poate oferi aceste servicii turiștilor, plata se face către Airbnb și este sigură, poate include fee-ul pentru curăţenie, iar cei care au încercat pot lăsa recenzii despre cum se prezintă locul sau cât de bine s-a descurcat gazda.

Airbnb a ajuns un exemplu global de succes, care are la baza ideea The Sharing Economy (reutilizarea sau redistribuirea resurselor pe care o persoană le deţine).

Am căutat din perspectiva unui turist care ar vrea să viziteze vara aceasta Clujul şi are nevoie de cazare. Pentru anumite perioade, cum este finalul lunii iulie când va avea loc Untold Festival, deja nu prea se mai găsește cazare, fie că vorbim despre hoteluri, pensiuni sau hosteluri. Airbnb este o oportunitate bună atât pentru cei care vor să ofere servicii de cazare, practic să realizeze un venit în plus, cât şi pentru turiştii care au buget decent / mediu și care ar prefera zone bune din oraş, un spațiu mai mare decât o cameră de hotel și acces la bucătărie.

airbnb cluj
Pentru Cluj găsim pe Airbnb camere și la 14€, sau paturi în camere de hosteluri la prețul de 12€, dar  şi apartamente de lux la 120€ / noapte. Cea mai scumpă ofertă este pentru o vilă cu 10 dormitoare şi 16 paturi, având preţul de 440€ / noapte.

Iată cele 5 recomandări, în cazul în care vrei să vizitezi anul acesta orașul Cluj-Napoca.
Sau vrei să recomanzi prietenilor unde să se cazeze când vin in vizită.

Retro Style Apartment – Piața Unirii

Apartamentul dispune de un dormitor și o cameră de zi, poate găzdui până la 3 persoane iar de la geam se poate vedea Piaţa Unirii şi Catedrala Catolică. Preţul pe noapte este de 58€ iar fee-ul pentru curăţenie de 8€. Dispune de internet wireless, bucătărie, esenţiale pentru baie, aer condiţionat şi maşină de spălat. Pentru câteva zile din lunile mai şi iunie este deja ocupat, dar şi pe perioada Untold Festival (30 iulie – 2 august). Apartamentul poate fi găsit aici.

Happy Studio – Dorobanţilor

Un apartament-studio mic, dar drăguţ, într-o zonă foarte aproape de centru, curat şi la un preţ de €35 pe noapte. Nu există fee pentru curăţenie, doar pentru tranzacţia prin Airbnb. Din păcate, nu oferă prea multe detalii la descriere, însă compensează la capitolul imagini. Review-urile sunt pozitive iar apartamentul pare a fi liber, neavând încă date confirmate pentru vară.
Este situat pe Blvd. Dorobanților, aproape de benzinăria Mol, și dispune de internet, TV, acces la bucătărie, maşină de spălat şi uscător. Îl găsiţi aici.

Apartament cu un dormitor – Str. Ploieşti

Curat, colorat, bine compartimentat şi cu multe review-uri. Levente, proprietarul apartamentului se pare că este membru Airbnb încă de la începutul anului 2013, iar până acum a primit 24 de review-uri. Se închiriază tot apartamentul, având un dormitor şi un living cu canapea extensibilă, iar preţul este de 27€ / noapte, la care se adaugă 10€ fee-ul pentru curăţenie. Dispune de internet, TV, acces la bucătărie, aer condiţionat şi interfon. Toată luna iulie este ocupat, o parte din iunie la fel, în special pe perioada festivalurilor. Îl găsiţi aici.

Charming Apartment – Str. Cotită

Dorin este gazda micului apartament cu un dormitor, cu un pat dublu ce poate găzdui 2 persoane. Dispune de internet, TV, acces la bucătărie şi interfon. Preţul este de 35€ / noapte, apartamentul are până acum 48 de review-uri, iar pe lunile mai, iunie şi iulie deja sunt multe zile ocupate. Îl găsiţi aici.

White Loft – Dorobanților

Apartamentul dispune de 2 paturi, dar poate acomoda 2 persoane, cel puţin aşa se precizează. Nu se specifică dacă există TV sau internet, review-urile sunt pozitive şi sunt puse la dispoziţie multe poze. Preţul este de 50€ / noapte iar pentru următoarele trei luni este liber. Îl găsiţi aici.

În funcţie de zone de interes, buget sau condiţii necesare, aveţi de ales din peste >100 de oferte listate pentru zona Clujului. Sunt oferte chiar şi pentru Floreşti.
Nu uita de cele 20 de motive pentru care NU are rost să vizitezi Clujul.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!