Peste 20 de workshop-uri la Photo Romania Festival

Home $ Știri Cluj $ Peste 20 de workshop-uri la Photo Romania Festival

by | Apr 27, 2015 | Știri Cluj

Photo Romania Festival 2015 va găzdui peste 20 de workshop-uri de fotografie, reunite în cadrul Academiei Photo Romania. Atelierele vor fi susținute de fotografi profesioniști recunoscuți pe plan național și internațional și vor pune în discuție teme variate, mergând de la fotografia cu telefonul mobil până la imprimarea imaginilor pe lemn și de la fotografia de arhitectură până la estetica fotografiei de stradă. Photo Romania Festival 2015 se va desfășura între 15 și 24 mai, la Cluj-Napoca.

Daniel Loagăr și Andrei Cornea, doi artiști care au început acum cinci ani un proiect de fotografie pe lemn, vor da startul Academiei Photo Romania cu atelierul Wood Be Nice. În cadrul workshop-ului, participanții vor putea afla detalii despre tehnicile specifice pe care le implică acest tip de fotografie și își vor pune ideile creative la încercare.

Evenimentele vor continua printr-un atelier care va pune în discuție elemente de estetică specifice fotografiei de stradă, susținut de Cristian Bassa, fotograf și editor principal al revistei Oitzarisme.ro. Ionel Onofraș și invitații săi, Laura Bâlc (Cluj) și Bo Zwir (St. Petersburg), le propun celor interesați un atelier de creație axat pe trei mari direcții fotografice: portret, beauty și nud. În timpul workshop-ului, participanții își vor încrucișa obiectivele cu fotografii coordonatori pe parcursul a două sesiuni foto de câte patru ore și vor învăța ce înseamnă fotografia de model profesionistă, dar și cum pot maximiza rezultatele obținute cu ajutorul echipamentului de care dispun.

Lect. Dr. Arh. Vlad Eftenie, autor și coautor a numeroase expoziții de fotografie urbană și de arhitectură, dar și a unor studii și proiecte importante de urbanism, va pune în discuție, într-un alt atelier, semnificațiile teoretice și practice ale fotografiei de arhitectură.

Geo Dobre, specialist în fotografia cu telefonul mobil, va oferi un workshop dedicat temelor și tehnicilor de fotografiere și editare realizate cu ajutorul acestui tip de echipament, iar Ionuț Caras, cunoscut pentru lumile suprarealiste pe care le creează în lucrările sale, va discuta cu participanții despre importanța fotografiilor stock și despre instrumentele necesare pentru obținerea celor mai bune rezultate prin manipularea fotografică.

Nu în ultimul rând, Academia Photo Romania va include serii de ateliere dedicate unor tehnici specifice folosite în fotografia dentară, cea de nuntă sau strategiilor de promovare prin fotografie în social media.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!