Andrei Dósa și Vlad Drăgoi @ Book Corner Librarium

Home $ Cultural $ Carte $ Andrei Dósa și Vlad Drăgoi @ Book Corner Librarium

by | Nov 9, 2015 | Carte

Andrei Dósa și Vlad Drăgoi

Vom lansa volumele de poezie Nada (Pandora M, 2015) și Eschiva (Cartea Românească, 2015). La eveniment vor participa, alături de autori, criticii literari Alex Ciorogar și Ștefan Baghiu.

Despre volume

„Imaginile disparate, sclipirile reci ale unei lumi la limita dispariţiei sunt atrase către punctul de forţă care le absoarbe, proiectându-le apoi într-o logică proprie, vitalizate de o prezenţă străină, îndepărtată. Punctul ăsta e singurul care contează, pentru că are puterea de a face lucrurile să se întâmple. În punctul ăsta, poezia lui Andrei Dósa e mai cuprinzătoare şi mai personală ca oricând.” (Alex Văsieş)

„Vlad Drăgoi scrie fie în limbajul băieților de cartier, fie pastișează stilul baladei populare, fie aruncă în corpul poemului sintagme de un intelectualism căutat. Nu e niciodată acolo unde te-ai aștepta să fie. Stilistic, e un soi de ninja care alternează la derută armele din dotare.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)

Despre scriitori

Andrei Dósa (n.1985, Braşov), poet şi traducător din literatura maghiară, a absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală (denumit anterior master de Scriere Creatoare) din cadrul Facultăţii de Litere Braşov. A debutat cu volumul Când va veni ceea ce este desăvârşit (editura Tracus Arte, 2011), pentru care a primit Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”. VolumulAmerican Experience (editura Cartea Românească, 2013) a primit Premiul „Tânărul poet al anului 2013″, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, ediţia a IV-a, 2014. Are colaborări cu revistelePoesis InternationalAstra şi Corpul T. În anul 2014 a beneficiat de bursa de creaţie a revistei Observator Cultural.

Vlad Drăgoi s-a născut în 1987, la Codlea, unde trăiește și acum. A urmat cursurile Facultății de Litere din Brașov. A debutat cu volumul de proză Istoria artelor sau memoriile unui veleitar incognito la editura ieșeană Lumen, în 2009. În 2013 a urmat volumul de poezie Metode, la Casa de Editură Max Blecher.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!