Smida Jazz Festival

Home $ Festivaluri $ Smida Jazz Festival

by | Jun 22, 2016 | Festivaluri

Smida Jazz Festival, un eveniment open-air dedicat jazz-ului contemporan, va debuta în 19-20 august 2016, în inima Parcului Natural Apuseni.

În 19 și 20 august (vineri și sâmbătă), va avea loc prima ediție a evenimentului internațional Smida Jazz Festival, un festival destinat publicului larg, muzica fiind potrivită atât spectatorului interesat de ritm, cât și ascultătorului înclinat spre contemplare. Festivalul urmărește să faciliteze accesul publicului la cele mai actuale stiluri apărute în lumea jazzistică, prin selecția celor mai noi formule prezente pe scena renumitelor festivaluri internaționale de jazz.

“Smida Jazz Festival este un eveniment internațional dedicat jazz-ului contemporan, având la bază conceptul unic de a îmbina armonios acest gen muzical cu frumusețea naturală a munților Apuseni. Această ediție-pilot va avea intrarea liberă, urmând ca la edițiile viitoare, extinse pe durata a 3-4 zile, accesul să se facă pe bază de bilete. Evenimentul va avea loc în aer liber, în satul transilvănean Smida, situat în inima Parcului Natural Apuseni. În acest cadru natural fascinant, veți explora stiluri jazzistice inovative, interpretate atât de artiști internaționali, cât și români, iar în timpul zilei vă veți implica în diverse activități în aer liber.” – asociația Transylvanian Cultural Development, organizatorul evenimentului.

Satul Smida este situat în comuna Beliș, județul Cluj și se află la o distanță de aproximativ 90 de kilometri de orașul Cluj-Napoca. De asemenea, se bucură de privilegiul de a se afla în centrul Parcului Natural Apuseni, așadar cadrul în care vor avea loc cele opt concerte și diversele activități în aer liber este cu adevărat captivant, asigurând o atmosferă unică și memorabilă.

smida jazz

În acest cadru natural feeric, în timpul zilei se vor desfășura felurite activități în aer liber, iar odată cu venirea serii vom explora sunetele jazzistice emise de 8 trupe din România și din străinătate, după cum urmează:

Vineri, 19 august, începând cu ora 19:
Essential Notes [România],
ARCUS TRIO [România],
Loop Doctors [Ungaria],
Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions [Suedia/Turcia].

Sâmbătă, 20 august, începând cu ora 19:
Exit Oz [România],
Sebastian Spanache Trio [România],
Uptake Quartet [Franța],
STUDNITZKY Quartett [Germania].

smida

INTRARE
Aflându-ne la prima ediție a festivalului, am decis ca intrarea să fie liberă, urmând ca la anul, când se va desfășura pe parcursul mai multor zile și line-up-ul va fi și el mai extins, să se facă pe bază de bilete. Astfel, anul acesta sunteți cu toții invitații noștri.

TRASEU
Cătunul Smida se găsește la aproape 90 de kilometri de orașul Cluj-Napoca, care se parcurg cu mașina în aproximativ o oră și jumătate (drumul a fost recent asfaltat integral, numai un kilometru, până fix în fața pensiunii Smida Park fiind neasfaltat încă). Traseul dinspre Cluj-Napoca spre Smida cuprinde următoarele localități: Florești, Gilău, Huedin, Călata, Mărgău, Răchițele, Doda Pilii și apoi destinația.

TRANSPORT
Pentru a ajunge la destinație – Smida Park**** – Mountain Resort & Spa (numărul 18, sat Smida), vă recomandăm să parcurgeți drumul cu mijloacele de transport în comun pe care vi le vom pune la dispoziție din Cluj-Napoca și din Smida (în oraș, stația va fi la Sala Sporturilor “Horia Demian”, a cărei adresă este Splaiul Independenței, 6), conform următorului program:

Plecări din Cluj-Napoca în Smida:
– vineri, 19 august, ora 5 PM
– sâmbătă, 20 august, ora 10 AM și ora 2 PM

Plecări din Smida în Cluj-Napoca:
– sâmbătă, 20 august, ora 2 AM*
– duminică, 21 august, ora 2 AM* și ora 2 PM
* ora 2 AM este orientativă, căci plecările se vor face după jumătate de oră de la terminarea concertelor

Prețul unui bilet este 25 de lei pentru dus și tot 25 de lei pentru întors, iar biletele vor putea fi cumpărate chiar atunci, la fața locului, direct din mijlocul de transport. Este nevoie de REZERVARE în prealabil, care se poate face aici.

Dacă preferați să veniți cu mașina personală, caz în care vă îmbiem să n-o faceți singuri, ci să luați alți festivalieri cu voi, să știți că o veți putea lăsa în siguranță în parcarea special amenajată de noi.

CAZARE
De asemenea, vom aranja anume o zonă pentru a campa (care va beneficia de pază, prize, iluminare, toalete, spălătoare), așadar să vă pregătiți corturile, izoprenii, sacii de dormit etc. La fel, aveți de ales, între această posibilitate și alternativa de a înnopta la una dintre pensiunile vecine.

 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!