Echitație în Cluj: centre unde poți învăța să călărești

Home $ Ieși din oraș $ Echitație în Cluj: centre unde poți învăța să călărești

by | Sep 17, 2016 | Ieși din oraș, Recomandări, Sport

Mereu am considerat caii animale nobile și i-am indrăgit cu cât mai mult ajungeam să fiu în preajma lor. Primul centru de echitație din județul Cluj a fost înființat la începutul secolului 20, chiar la Jucu. Știi tu, aproape de Bonțida Castelului Electric. Însă posibil să nu știi că zona Clujului dispune de câteva baze de agrement și dresaj al cailor unde îți poți petrece timpul liber, așadar hai să afli de ele acum!

Transilvania Sport House
Baza de echitație Transilvania Sport Horse este una dintre cele mai vechi din țară din localitatea Jucu, cu 100 de ani de tradiție și recunoaștere internațională încă din timpul regalității. În herghelie sunt crescuți și îngrijiți cai din rase precum Holstein, Oldenburg, Hannover sau Westfalen, aduși din țări cu tradiție în hipism. Locul oferă cursuri simple de călărie, călărie pentru agrement sau cursuri intensive de echitație. Pachetul de tarife, în funcție de opțiunea aleasă este următorul: o plimbare călare în manej 20 de lei timp de 10 minute, un curs de ecitație 70 lei timp de 30 minute și există și pozibilitatea de abonamente. Mai multe informații despre tarife și contact găsești aici, pe site la ei.

Napoca Sport Horse
Napoca Sport Horse se află la 15 km de Cluj-Napoca, în Sălicea, într-un loc cu hectare întregi de dealuri și păduri, numai bune de străbătut la șaua calului. Deschis în 2009, dispune de manej acoperit, tribune, boxe, șelărie, vestiare şi jgheaburi. Locul e recomandat și pentru sportivi de performanță, dar și pentru amatori. Cât despre prețuri, o ședință de inițiere de 30 de minute costă 100 lei, o ședință de sărituri care durează 50 de minute costă 250 lei, o plimbare călare în natură pentru copii cu vârste sub 5 ani costă 40 lei și durează 10 minute. Află mai multe despre serviciile pe care ei le oferă și prețurile aferente acestora aici. Locația este excelentă și pentru copii, iar pentru mai multe informații poți apela la numărul 0744-828.710.

Școala lui Gerulă
Școala lui Gerulă este locul unde îl găsim pe Mugur Pop, ultimul dac, și se află în Valea Gârbăului. Locul este axat pe turismul ecvestru, adică trasee de călărie pentru turiști, și nu pe echitație ecvestră. Tot aici se practică terapia cu cai pentru copii cu diverse deficiențe. Tot aici se desfășoară și tabere tematice pentru cei mici menite să îi aducă mai aproape de sport și de animale. Mai multe poți afla contactându-l direct pe Mugur Pop sau fie pe pagina de facebook Descoperă Natura.

Călărie Szilaj Lovastanya
Acest centru de echitație se află în imediata vecinătate a orașului, mai exact în zona Dâmbul Rotund, strada Lombului. Centrul se adresează atât copiilor, cât și experților sau începătorilor care vor să iasă din zona de confort. Printre serviciile oferite se numără: plimbările cu cai, drumeții călare, activități pentru copii timp de o săptămână, în funcție de sezon, dar și o serie de tabere concepute special pentru cei mici. Pe scurt, este locul ideal în care poți lua contact cu sportul ecvestru și să îți învingi teama de cai. Pentru mai multe detalii nu ezita să apelezi la numărul 0744 484 076.

Centrul de echitație Hidalgo
Centrul Hidalgo se află în Florești și este o școală de călărie care se adresează tuturor vârstelor. Aici este locul în care poți să pui bazele unei noi pasiuni și să te deconectezi pe deplin de la griji. Dacă îți este frică de interacțiunea om-animal este bine să știi faptul că, aici, caii de școală sunt distribuiți în funcție de vârta și esperiența fiecărui cursant în parte pentru a face orele cât mai plăcute și lipsite de accidente. Fie că te interesează un pachet complet de cursuri sau o plimbare relaxată de weekend, află mai multe detalii legate de preț, activități și nu numai la numărul 0775 290 095.

Centrul de echitație din Baciu
În Baciu există o școală de echitație perfectă pentru toate vârstele și nivelurile de experiență în acest sport. Orele se desfășoară în deplină siguranță, alături de un instructor. De asemenea, întreaga activitate se desfășoară în natură, pe poteci ascunse de pădure sau pe dealurile care oferă un view de vis asupra orașului. Caii centrului sunt îngrijiți cu cea mai mare atenție și doză de iubire, iar rasele din care aceștia provin sunt diverse. Află mai multe la numărul 0757 699 787 și distrează-te așa cum se cuvine la o oră de sport… mai diferită.

De menționat este faptul că ore de călărie de agrement se poate face și la Resort Wonderland (în livada Palocsay), Domeniul Regilor (în Ciurila), Clubul Hipic (Florești) sau la hergheliile din localitatea Sânpaul. Tot ce trebuie să faci este să alegi locația care te atrage cel mai mult, să dai de veste prietenilor sau să îți organizezi familia și să mergeți împreună să testați un nou tip de activitate. Cine știe, poate acesta este momentul în care se vor pune bazele unor noi pasiuni și hobby-uri.

Tu ai fost la vreun centru de echitație din Cluj? Cum ți s-a părut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!