Locuri unde poți practica escalada în Cluj

by | Jan 11, 2017 | Descoperă Clujul, Recomandări, Sport

Fără nicio introducere, sunt sigură ca ai văzut măcar o dată un film cu Spiderman. Iar dacă după vizionare nu te-ai visat, chiar și pentru câteva secunde, escaladându-ți blocul până la etajul la care locuiești și intrând pe geam, fără ca nimeni să descopere, poate e timpul să închizi ochii și să dai frâu liber imaginației. Gândește-te doar cum picioarele ajung să îndeplinească aceeași sarcină ca mâinile, iar corpul devine tot una cu peretele pe care te cațeri într-un echilibru instabil.

Da, știu că pe Spiderman l-a mușcat un păianjen modificat genetic și că, pe lângă altele, avea și un pic de asistență din partea „băieților” de la efecte speciale, dar asta nu însemnă că noi, ăștia mai puțin supereroi, nu ne putem bucura de experiența cățărărilor, mai ales că din 2020 escalada devine sport olimpic.

Așadar, în cazul în care nu-ți este cunoscut termenul, escalada sportivă presupune cățărarea pe o stâncă sau pe o structură artificială, cu scopul de a ajunge de jos până sus, fără să cazi și folosind doar forța proprie. Copil, adult sau mai în vârstă, cu super puteri sau fără, poate fi practicat de oricine, atâta timp cât este echipat corespunzător și apelează în primă fază la un instructor. Ca orice sport, ajută la îmbunătățirea condiției fizice, dezvoltă forța și flexibilitatea, iar din punct de vedere psihic dezvoltă curajul și încrederea în propriile decizii. Totuși ai grijă, am auzit că de la atâta bună-dispoziție fizică și psihică, ajunge să dea dependență.

escalada-cluj

Fiind un sport instinctiv, va reuși să te surprindă cu o noutate la fiecare practicare și, pentru că știu că ești deja nerăbdător să-l experimentezi, iată unde poți încerca escalada în Cluj.

Cum altfel aș putea să încep, dacă nu cu o doză de energie vie, căci asta produc cei de la Centrala de Escaladă, prin sport și cu un pic ajutor din partea clienților mulțumiți. Aici se găsesc două săli de escalada la mică înălțime, care mai poartă numele de bouldering, unde pereții de cățărare nu depășesc 4 metri înălțime. Ca accesorii sunt necesare doar espadrile și magneziu, care se pot închiria de la sală. De asemenea, se organizează și cursuri de inițiere și perfecționare pentru adulți sau copii, atât în sala de cățărare, cât și în aer liber, la Cheile Turzii .

Și pentru că lucrurile bune vin întotdeauna la pachet, Centrala de Escaladă cuprinde o cafenea și un pub, o bibliotecă cu zonă de relaxare, o sală de forță, un magazin de profil, o sală de proiecții și prezentări, vestiare cu dușuri și o zonă expozițională.

Program: Luni – Miercuri – Vineri 12.00 – 22:00; Marti – Joi 10:00 – 22:00; Sâmbătă – Duminică 16:00 – 22:00.

Contact: Str. Horea 8 |  Site  | Facebook

#gym

O fotografie postată de Bigu Norbi (@bigu_norbi) pe

Ne aventurăm către înălțimi mai mari, la Sala de Escaladă Free Wall, unde, pe lângă panourile de 4 metri, există un perete de 10 metri dotat cu corzi speciale. Și aici se organizează cursuri atât pentru copii, cât și pentru adulți, încălzirea o poți face în sala de fitness, iar relaxarea de după cățărare vine cu oportunitatea de a citi câteva reviste de alpinism și escaladă la Minibar.

În cazul în care îți dorești să înveți să escaladezi în natură, pe stânci, cei de la Free Wall, organizează cursuri de 3 zile în Munții Apuseni, iar detalii despre înscrieri găsești aici.

Program: Luni – Vineri: 16.00 – 21.30; Sâmbătă: 16.00 – 20.00.

Contact: Str. Berariei 6 | Site  | Facebook

Full house tonight at the climbing gym #indoorclimbing #monkeytraining #arewethereyet

O fotografie postată de Razvan Andrei (@razvan_anddrei) pe

La Gravity cei mici se dezvoltă armonios prin programe educaţionale şi sportive, tabere tematice în natură şi programe after school, iar cei mari sunt așteptați cu doze de adrenalină și divertisment, căci panoul de escaladă este unul modern, complex şi gândit cu o serie de trasee, care imită stânca.

Program:  Luni – Vineri: 15.00 – 21.30; Sâmbătă: 10.00 – 14.00

Contact: Str. Frunzişului 88 | Facebook 

Fun Park din Comuna Feleacu trece la alt nivel și este pregătită pentru amatorii de cățărare cu un perete artificial de alpinism în aer liber, care măsoară 50 de metri pătrați. Pentru escaladarea acestuia este nevoie de echipare completă cu ham, coardă, cască, carabiniere și bucle expres, diapozitiv de rapel și filare, toate incluse în preț.

Sistemul de plată este în puncte, unde 1 leu înseamnă 1 punct, iar pentru escaladă, 10 puncte garantează 10 minute pe perete, alături de un instructor. Au și o promoție: la achitarea a 100 de lei primești 20 de puncte bonus pe care le poți folosi pentru orice activitate din cadrul parcului.

Program: Luni: 18.00 – 22.00; Marți – Joi: 16.00 – 22.00; Vineri: 14.00 – 22.00; Sâmbătă – Duminică 10.00 – 22.00.

Contact: Str. Televiziunii, Comuna Feleacu | Site | Facebook 

#climbing #climbingwall #funparkcluj #cluj #romania

O fotografie postată de Fun Park Cluj (@funparkcluj) pe

O alternativă gratuită și fără asistență a tuturor locațiilor de mai sus se află la Baza Sportivă Gheorgheni. Înălțimea pereților, situați în aer liber, nu depășește 4 metri, iar gradul de dificultate este unul scăzut, cât să-ți faci o idee, dacă ți s-ar potrivi sau nu să participi la un curs alături de un instructor sau să treci la un nivel de dificultate mai ridicat.

Program: Duminică – Joi: 10.00 – 20.00; Vineri – Sâmbătă 10.00 – 21.00.

Contact: Str Alexandru Vaida Voevod | Site | Facebook

baza-sportiva-gheorgheni

Așadar, te-ai hotărât unde vei încerca să „te joci” de-a Spiderman?

Evenimente viitoare

Sun 12

Street FOOD Park Cluj-Napoca

3 July, 12:00 pm - 2 August, 10:00 pm
Sun 12

Movie Nights

3 July, 9:30 pm - 11 September, 11:30 pm
Sun 12

Strada Potaissa – Piața de flori altfel

6 July, 5:00 pm - 12 July, 9:00 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This