Right Here, Right Now @ Atelier Patru

Home $ Cultural $ Expozitii $ Right Here, Right Now @ Atelier Patru

by | Mar 7, 2017 | Expozitii

RIGHT HERE, RIGHT NOW | Adelina Cacio
Atelier 4
Joi, 16 Martie 2017
Între orele 19.00-21.00

Right Here, Right Now este o instalație site-specific cu o miză interactivă și reflexivă pentru receptor, ce chestionează conceptul de prezent, de “aici și acum” într-o manieră organică.

Expoziția se conturează ca un proiect mixed media senzorial (vizual, tactil și sonor), având în spate un concept ce vizează capacitatea receptorului de a percepe noțiunea de prezent, de a trăi cu maximă intensitate un prezent continuu, în care centrul de interes devine sinele și limitele sale fizice, temporale și spațiale.

Adelina Cacio creează un spațiu metaforic pornind de la imaginea unui deșert, în care unica prezență, pe lângă cea umană, este Soarele, iar singurul sunet perceptibil – respirația. Acestea devin coordonatele unei instalații imersive în care receptorul este integrat pentru un timp foarte scurt și provocat în a-și chestiona propria existență prin intensitatea momentului prezent. Minimalismul cadrului creat amplifică experiența personală, oprind privitorul din ritmul său existențial obișnuit, pentru a-i oferi alte repere de percepție a spațiului, timpului și în final a conceptului de “a fi”.

Right Here, Right Now este o invitație de a reflecta asupra condiției umane printr-o experiență senzorială extrem de directă și intimă, în care fiecare dintre noi conferim sens instalației concepute de artistă, iar aceasta ne propune o conștientizare a sinelui la un nivel profund.

Ada Muntean
Curator

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!