Cum a fost prima zi la Târgul de Cariere Cluj

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost prima zi la Târgul de Cariere Cluj

by | Oct 24, 2017 | Cum a fost la

Azi a început Târgul de Cariere Cluj Global, eveniment ajuns deja la a… 23-a ediție. Multe înainte! Eu vin de acolo, bineînțeles, pentru că mereu ești cu un pas înainte dacă știi ce se caută pe piață… și dacă te caută cineva sau trebuie să te reorientezi. Plus că cineva trebuie să vă povestească care e atmosfera acolo și să vă îndemne să nu lăsați vremea asta de stat în casă la seriale să vă răpească șansa de a vă începe viața profesională.

Take a break #targuldecariere #ilovemyjob

O postare distribuită de Târgul de Cariere (@targuldecariere) pe

Nu vreau să spun că am ajuns acolo odată cu ei, că n-ar fi adevărat, însă am fost printre primii oameni care le-au trecut pragul oricum. Sau cel puțin asta cred, știu doar că m-am oprit la un booth și când am vrut să-mi reiau drumul, devenise mai populată zona, iar până am plecat deja se aglomerase de-a binelea și era plin de tineri zâmbitori și curioși, cu mâinile pline de pliante. O fi picat Netflix? Nu, pur și simplu unii realizează că e normal să începi la un moment dat să te gândești la viitor și să vrei să începi de undeva: cu un intership, cu un program de voluntariat, cu practică, știți voi, chestiuni care să vă crească.

Acum, la târgurile de acest gen, multă lume merge cu CV-ul deja printat, numai gata de expus în fața angajatorului. Dacă sunteți în drum spre Sala Polivalentă și nu v-a dat prin cap nicio secundă acest aspect, nu e absolut nicio problemă. Toți vă vor îndruma și spre o platformă online unde puteți aplica, însă dacă simțiți că nu puteți să vă plimbați pe la standuri în liniște fără niște foi în mână, aveți posibilitatea să-l printați acolo. Chiar cum intrați, la booth-ul din față, vă așteaptă cei de la Târgul de Cariere, care vă lasă să vă conectați pe mail, Facebook, sau pe unde mai aveți rătăcit un CV și vi-l printează ei gratis. Niște drăguți. Eu vă sfătuiesc totuși să treceți peste senzația de ”mâini goale” dacă nu ați mai updatat documentul acesta de vreun an. Mai bine vă alegeți angajatorii favoriți, faceți un CV complet și demn de laudă mai târziu în cursul zilei de azi și-l trimiteți online.

Dacă vrei să îți tragi sufletul după discuțiile cu firmele hai în zona de relaxare echipată complet de #morphoza #targuldecariere

O postare distribuită de Târgul de Cariere (@targuldecariere) pe

Altă problemă care poate fi rezolvată acolo e dezbătuta poză care apare în CV. Vă vine să credeți sau nu, eu am auzit de oameni care-și pun poze cu ei la plajă în pătrățelul acela, ei în ziua nunții, un selfie sau… ei cu iubitul/iubita. That is just wrong. Și poate că v-ați spus de multe ori că mergeți să faceți o poză serioasă, ”de buletin” și pur și simplu n-ați reușit. Azi și mâine vă puteți îndeplini acest task demult amânat la Târgul de Cariere unde, pe deasupra, vă și aranjează cei de Gett`s Color Bar Platinia, pentru un look impecabil. Iar cei de la Hola Media vă fotografiază. Îi găsiți pe partea dreaptă, imediat cum intrați – TDC Photo Booth.

Dacă nu ai o poză cool de CV te așteptăm la #targuldecariere la Photo Booth #holamedia #gettscolorbar

O postare distribuită de Târgul de Cariere (@targuldecariere) pe

Apoi urmează partea distractivă: companiile. Sunt multe, sunt din domenii diverse, ca să nu fiți epuizați încercați să vă orientați din prima spre cele care vă interesează, pentru că altfel devine ușor epuizant întreg procesul. O să spuneți că nu știți ce vă interesează poate, însă e clar că dacă ați terminat Facultatea de Geografie, de exemplu, nu o să mergeți la companii care caută ingineri. Sau dacă știți doar limba română, e clar că nu veți merge la cele care caută oameni poligloți. Și e ușor să vă dați seama ce-și dorește fiecare recrutor prezent. Nu vă înghesuiți doar pentru bombonele și suveniruri, încercați să puneți întrebări pe care nu le-ați putea adresa când trimiteți un CV spre o adresă de e-mail de contact.

Nu-i treabă ușoară să vă tot loviți de atâtea oportunități, să cântăriți opțiuni, să vorbiți cu reprezentanții firmelor. Cel mai probabil la un moment dat veți rămâne fără energie, but do not worry, când se întâmplă asta dați fuga la Pop-up Corner-ul Banca Transilvania, unde vă așteaptă vechiul prieten aromat – Meron. Cu preferatele voastre, ca de obicei.

Dacă vă simțiți destul de pierduți în spațiu, treceți pe la Standul de Demisii. Nu, nu vă provoc la nimic, doar vă îndrum spre consiliere, poate e cazul pentru o reorientare profesională. Niciodată nu e prea târziu, să știți.

La finalul turului, dacă ați început cu partea dreaptă și ați mers spre capătul din stânga, vă așteaptă o demonstrație inedită, urmată de un moment de relaxare bine meritată. În primul rând, puteți lua parte la asamblarea unei cutii de viteze cu 9 trepte în doar zece minute, iar mai apoi vă îndreptați spre Arcade Zone, care reunește VR Area, unde puteți pătrunde în diverse lumi virtuale, și Gaming Area. Poate vă amintiți de Mario Bros, Golden Axe, Pac-Man, Street Fighter, Mortal Kombat, Space Invaders sau Donkey Kong și poate că deja v-a lovit nostalgia. Stați chill, îi găsiți aici. Și dacă le arătați cât de pricepuți sunteți la Snake Challenge, poate vă luați de-o grijă cu biletele la Electric Castle de anul viitor. Vedeți aici despre ce-i vorba.

#games #romania #goodoldgames #tb #memories

O postare distribuită de Daniel Agapi (@danagapi) pe

Mâine va avea loc și un workshop, organizat de Bosch Romania – Latest Trends in Surface Mounting Technology (SMT). Așa că dacă vă pasionează electronica, ingineria, sau orice altă specializare asemănătoare, ar trebui să fiți acolo la ora 14.00 pentru a afla mai multe despre tehnologia de populare cu componente în vederea fabricării subansamblelor electronice din industria auto. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Nu uitați să vă înscrieți.

Voi ați fost la Târgul de Cariere, intenționați să mergeți sau nu sunteți interesați? Everything you do now is for your future. Think about that.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!